NOTÍCIES

La fira d'atraccions de la Festa Major reduirà sensiblement el soroll
  dijous 31 de agost del 2023, Sant Andreu de la Barca

La fira d’atraccions de la Festa Major reduirà sensiblement el soroll i se silenciarà totalment entre les 18 i les 20 hores.

 Oberta la convocatòria de subvencions per a activitats extraescolars, ajudes al material i sortides curriculars del curs 23-24
  dilluns 28 de agost del 2023 Ja s'ha obert el termini per demanar les subvencions per a activitats escolars i extraescolars del curs 2023-2024. Des del 28 d'Agost i fins el 2 d'octubre
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca disposarà de nous productes al banc d’ajuts tècnics per a persones en situació de dependència o discapacitat
  dilluns 21 de agost del 2023 L'Àrea de Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca una quinzena de productes de suport destinats a persones en situació de dependència i/o discapacitat. Aquest material està conformat per cinc matalassos de viscoelàstic; cinc llits articulats elèctrics amb carro elevador i baranes; tres cadires de dutxa amb rodetes; una grua de bipedestació i una llitera de dutxa hidràulica.El banc d'ajuts tècnics de l'Ajuntament és un servei gratuït que posa a disposició de persones en situació de dependència o
La recollida solidària de productes recapta més de 645 kg
  dijous 06 de juliol del 2023 La recollida solidària de productes del passat 30 de juny va recollir més de 645 kilograms de productes bàsics d'alimentació, productes de neteja, d'higiene personal i productes infantils.
Arrenca una nova campanya de recollida de productes
  dimecres 28 de juny del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Fòrum Solidari organitzen una nova recollida d'aliments bàsics, productes d'higiene i alimentació infantil en una iniciativa solidària destinada a ajudar als més necessitats de la ciutat. Aquesta acció solidària tindrà lloc el divendres 30 de juny i compta amb diversos punts de recollida, entre ells el Mercadona, Caprabo i BonÀrea.
Obert el termini per accedir als ajuts al pagament del rebut de l'aigua a persones més grans de 65 anys.
  dilluns 05 de juny del 2023 L'Ajuntament ha obert el període de presentació de sol·licituds per accedir als ajuts al pagament del rebut de l'aigua a les persones més grans de 65 anys.
Sant Andreu de la Barca organitza una nova campanya de recollida de roba
  dimarts 30 de maig del 2023 El pròxim divendres dia 2 de juny, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i les entitats que formen part del Fòrum Solidari organitzen una nova recollida de roba solidària que es destinarà a les famílies més necessitades. La recollida de roba es farà de 10 hores a 20 hores a tres punts de la ciutat: la plaça de Federico García Lorca, la plaça Clara Campoamor i a l'avinguda Guatemala, a l'entrada dels Jardins
L’Ajuntament fa una oferta a la SAREB per adquirir un solar al centre del municipi
  dijous 18 de maig del 2023 L'Ajuntament ha fet una oferta de compra d'un solar de la carretera de Barcelona a la SAREB.
Obert el termini per optar a una beca menjador
  dimecres 17 de maig del 2023 Des d'aquesta setmana es pot fer la sol·licitud per optar a una beca menjador. El termini per presentar la demanda és fins al 29 de maig.
Obert el termini per sol·licitar ajuts pel menjador de les escoles bressol
  dimecres 10 de maig del 2023 Des d'aquesta setmana es pot demanar una beca pel menjador de les escoles bressol. L'Ajuntament destinarà 40.000 euros a aquests ajuts, que es poden demanar fins al 16 de juny.
Sant Andreu de la Barca ofereix més de 2.000 places de casals d’estiu
  divendres 05 de maig del 2023 Els infants de Sant Andreu de la Barca tenen més de 2.000 places per poder gaudir d'un casal durant els mesis d'estiu.
L’Ajuntament posa en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i vulnerables
  dimarts 25 de abril del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i a d'altres que, malgrat la seva edat, són especialment vulnerables.
Sant Andreu de la Barca dedica una setmana a mostrar la diversitat
  dijous 09 de març del 2023 Sant Andreu de la Barca dedica tota una setmana a parlar i reflexionar sobre la diversitat en el més ampli sentit de la paraula.
L’Ajuntament remodela les dependències del EAIA per millorar l’atenció a les persones usuàries
  dilluns 27 de febrer del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha remodelat les instal·lacions on treballa l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) amb la finalitat de millorar el servei que es presta a les persones usuàries.
L’alcaldessa demana explicacions a la Generalitat sobre la situació de la residència Vitàlia
  dimecres 21 de desembre del 2022 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha adreçat avui una carta al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, on demana tenir accés als expedients oberts per la Generalitat a la residència de persones grans Vitàlia.
Sant Andreu de la Barca reivindica els drets de les persones amb discapacitat
  divendres 02 de desembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc demà dia 3 de desembre.
Sant Andreu de la Barca s’afegeix al programa VioPet
  divendres 25 de novembre del 2022 El Ple municipal de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat l'adhesió del consistori local al programa estatal VioPet, que facilita l'acollida temporal dels animals que conviuen amb dones víctimes de violència masclista.
L’Ajuntament recull en una guia l’oferta educativa que presta a escoles i instituts
  dijous 24 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia on recull l'oferta educativa que presta a escoles i instituts.
Una Fira d'Atraccions sense sorolls
  dimecres 31 de agost del 2022 La fira d'atraccions de la Festa Major reduirà sensiblement el soroll i es silenciarà totalment entre les 18 i les 20 hores.
Ajuts per l’inici del curs escolar
  dimecres 31 de agost del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst ajuts per als infants, que es podran demanar a partir de demà, 1 de setembre.
Descomptes a la targeta rosa reduïda a partir del setembre
  dimecres 17 de agost del 2022 La targeta rosa reduïda costarà la meitat de preu a partir de l'1 de setembre.
Obert el termini per optar a un ajut per a les activitats infantils
  dimecres 27 de juliol del 2022 Des d'avui dimecres es poden demanar els ajuts que preveu l'Ajuntament per a la infància i que tenen com a finalitat garantir la igualtat d'oportunitat de tots els infants, amb independència de les seves característiques i les de les seves famílies.
L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor
  dimarts 14 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat tres equipaments municipals com a refugis climàtics, amb la finalitat de donar confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania amb motiu de l'onada de calor.
Nova campanya de recollida de productes
  divendres 10 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Fòrum d'Entitats de la ciutat han organitzat per aquesta setmana una nova campanya de recollida de productes, que posteriorment es faran arribar al Banc d'Aliments.
Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar de la targeta rosa metropolitana
  dijous 09 de juny del 2022 A partir del pròxim dilluns dia 13 de juny, els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar dels títols de transport metropolitans socials, com la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d'acompanyant.
Sant Andreu promou una campanya de recollida de roba
  dilluns 09 de maig del 2022 Sant Andreu de la Barca promou una campanya de recollida de roba, que es lliurarà a l'entitat solidària Solidança.
Obert el termini per demanar subvencions pel lloguer de persones grans
  dimarts 01 de març del 2022 Ja està obert el termini per sol·licitar un ajut per a pagar el lloguer de les persones majors de 65 anys, que atorga l'Agència de l'Habitatge de Generalitat.
L’Ajuntament dobla recursos de suport a la infància
  dimarts 01 de març del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat els recursos que destina a donar suport a la infància amb la finalitat que cap nen es quedi enrere i afavorir la igualtat entre aquest col·lectiu.
L’Ajuntament reprèn el servei de transport adaptat
  divendres 11 de febrer del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reprendrà el pròxim dilluns el servei de transport adaptat de les persones amb discapacitat o dependència per poder traslladar-se als centres de dia.
Acord amb Mercadona per nodrir el Banc d’Aliments de producte fresc
  divendres 11 de febrer del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha arribat a un acord amb la cadena de distribució Mercadona perquè aquesta empresa cedeixi l'excedent de la botiga que té a la ciutat al Banc d'Aliments de la localitat.
Ajudes per què cap infant es quedi enrere
  dilluns 07 de febrer del 2022 Un total de 45 famílies de Sant Andreu de la Barca ha rebut una beca per ajudar a pagar les activitats d'estiu dels seus infants.
L'Ajuntament amplia la seva cartera de serveis per a les persones amb discapacitat
  dilluns 17 de gener del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta amb una àmplia carera de serveis que marquen com a finalitat fomentar l'autonomia de les persones amb discapacitat, com
L’Ajuntament pren mesures per provar de contenir la propagació de la pandèmia
  dimarts 21 de desembre del 2021 L'Ajuntament ha pres avui diverses mesures amb la finalitat de provar d'aturar l'expansió de la covid-19.
Sant Andreu de la Barca es vesteix de taronja amb motiu del Dia de les persones amb disCapacitat
  divendres 03 de desembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca il·luminarà aquesta tarda indrets emblemàtics de la ciutat de color taronja amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.
L’Ajuntament dissenya un pla d’atenció integral a les persones que més ho necessiten
  divendres 12 de novembre del 2021 Atendre i donar resposta a les persones més vulnerables i que més suport necessiten perquè ningú es quedi enrere. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha dissenyat un pla d'atenció a les persones, que preveu accions com la millora del servei de teleassistència, un nou servei de transport porta a porta per a persones amb discapacitat o suport especial per a nens i joves de famílies amb dificultats especials.
El Centre Obert estrena ubicació a la Casa Estrada
  dimecres 27 de octubre del 2021 A mesura que la pandèmia s'estabilitza, es van reprenent activitats, programes i iniciatives. Aquest mes els nens i adolescents del Centre Obert han pogut tornar a les aules després de més d'un any i mig sense activitat.
L’Ajuntament ajuda a pagar el rebut de l’aigua a les persones grans que ho necessitin
  dimarts 05 de octubre del 2021 L'Ajuntament ajudarà a pagar el rebut de l'aigua a les persones més grans de 65 anys que tinguin problemes per fer front a aquesta despesa.
L’Ajuntament inicia una campanya de recollida de fons per ajudar als ciutadans de La Palma
  divendres 01 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una campanya de recollida de diners per ajudar a les persones afectades per l'erupció del volcà Cumbre Vieja, a l'illa de La Palma.
Grup de suport emocional per a persones cuidadores de dependents
  dimarts 28 de setembre del 2021 Compartir experiències, recursos i emocions. Aquest és l'objectiu del grup de suport emocional per a persones amb dependència que començarà el pròxim dia 7 d'octubre.
La socialista Irene Cabrera es fa càrrec de la cartera de Serveis Socials
  dimecres 01 de setembre del 2021 La socialista Irene Cabrera és nova regidora socialista i a partir d'ara es farà càrrec de la cartera de Serveis Socials.
L’Ajuntament habilita espais climatitzats per les persones vulnerables
  dijous 12 de agost del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.
Alerta per onada de calor
  dimecres 11 de agost del 2021 El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha activat l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor que comença avui dimecres i s'allargarà fins diumenge.
Sant Andreu de la Barca dins la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d'habitatges
  dimecres 11 de agost del 2021 Sant Andreu de la Barca és un dels municipis inclòs a la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d'habitatges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita un operatiu especial davant l’arribada d’una onada de calor
  dimarts 10 de agost del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un dispositiu especial d'atenció a les persones més vulnerables davant la previsible arribada d'una onada de calor a Catalunya.
L’atenció a les persones, objectiu principal de la nova alcaldessa
  divendres 06 de agost del 2021 L'atenció a les persones, especialment les més vulnerables, és un dels objectius que s'ha marcat l'alcaldessa de la ciutat, Ana Alba.
L’Ajuntament crea un grup de suport psicològic als col·lectius més afectats per la pandèmia
  dimecres 09 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat un grup de suport psicològic per ajudar als col·lectius més afectats per la pandèmia de la covid-19.
Obert el termini per demanar ajuts per al pagament del tribut metropolità i la taxa metropolitana de tractament de residus
  dimarts 08 de juny del 2021 Ja es poden demanar els ajuts, dirigits a famílies vulnerables i al comerç, per fer front al pagament del tribut metropolità (TM) i de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR). La línia d'ajuts va dirigida tant a persones físiques com a activitats comercials, amb bonificacions de fins al
Ja es poden demanar les beques menjador del Consell Comarcal per al curs 2021-2022
  dimecres 05 de maig del 2021 S'obre la convocatòria per sol·licitar els ajuts de menjador escolar del Consell Comarcal per al curs 2021-2022, que es podran demanar fins al dissabte 22 de maig.
Obert el termini per sol·licitar els ajuts anuals per al pagament de lloguer
  dimecres 05 de maig del 2021 Fins al 4 de juny és poden demanar els ajuts per al pagament del lloguer a l'habitatge que convoca l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
El Servei Local de Teleassistència amplia les seves prestacions
  dimarts 04 de maig del 2021 A Sant Andreu de la Barca hi ha 386 usuaris del servei de Teleassistència, que a partir d'aquest mes de maig amplia les seves prestacions amb millores vinculades a la digitalització i resposta a les necessitats de les persones beneficiàries.
L’Ajuntament reprèn el servei gratuït de transport adaptat
  dimarts 13 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reprès aquesta setmana el servei de transport adaptat gratuït que trasllada als usuaris als centres de dia.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvenciona el transport escolar
  dilluns 12 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 13.600 euros per subvencionar el transport escolar dels alumnes que fan els seus estudis fora de la localitat.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un programa per donar alternatives als joves que han deixat els estudis
  dijous 21 de gener del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa el programa “Taller de segona oportunitat'dquo;, que té com a objectiu donar una sortida als joves que han deixat de manera prematura els estudis o que tenen intenció de fer-ho.
L’Ajuntament distribueix més de 250 lots de Nadal entre les persones més vulnerables de la ciutat
  dimarts 22 de desembre del 2020 El coronavirus ens ha afectat a tots, que hem vist canviar les nostres rutines, les formes de treballar i de relacionar-nos. Moltes persones han vist reduïts els seus ingressos i alguns negocis han hagut de tancar. Com sempre, els més afectats han estat, un cop més, les persones de col·lectius desafavorits. Amb la finalitat que l'esperit del Nadal arribi a totes les cases i que la il·lusió no falti enlloc, l'Ajuntament ha repartit enguany un lot de Nadal entre més de 250
Un centenar de comerciants i autònoms es beneficien d’una ajuda municipal de 500 euros
  dimecres 16 de desembre del 2020 Un total de 110 persones s'ha acollit a l'ajut de 500 euros que dona l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca als petits empresaris, autònoms i comerciants que han hagut de tancar els seus negocis com a conseqüència de la pandèmia.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un nou servei d’acompanyament digital per reduir la bretxa digital
  divendres 04 de desembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha crear un servei d'assessorament digital personalitzar per contribuir a reduir la bretxa digital i ajudar als ciutadans a fer els seus tràmits per internet.
Obert el termini per sol•licitar ajuts en el pagament de l’IBI
  dimarts 03 de novembre del 2020 Des d'avui i fins al 23 de novembre es pot demanar un ajut al pagament de IBI per a les persones amb discapacitat (igual o superior al 65%), famílies monoparentals i famílies nombroses en règim de lloguer.
L’Ajuntament ofereix ajuts per a la gent gran
  dimecres 07 de octubre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 32.563 euros a ajudar a pagar els rebuts de l'aigua, de l'IBI i de les escombraries a les persones grans que més ho necessitin.
L’Ajuntament incrementa les beques menjador per arribar a un centenar més d'infants
  dilluns 14 de setembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat la partida destinada a beques menjador amb la finalitat de poder arribar a un centenar d'escolars més.
L’Ajuntament destina més de 100.000 euros a beques de material escolar
  dijous 30 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà aquest any 108.750 euros a ajudar a les famílies en l'adquisició de material escolar.