NOTÍCIES

Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar de la targeta rosa metropolitana

Es pot sol·licitar a partir de dilluns dia 13 de juny
dijous 09 de juny del 2022, Sant Andreu de la Barca
Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar de la targeta rosa metropolitana

A partir del pròxim dilluns dia 13 de juny, els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar dels títols de transport metropolitans socials, com la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d’acompanyant.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha arribat a un acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè els seus ciutadans i ciutadanes es puguin beneficiar de la mesura, que arribarà a entre 3.000 i 4.000 persones de la ciutat.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “d’aquesta manera es dona resposta a una reivindicació històrica de la ciutat” i ha afegit que “facilitem i defensem el dret a la mobilitat i al transport públic dels col·lectius més vulnerables”.

 

A partir del proper 13 de juny, es podran utilitzar aquests tres títols socials (targeta rosa, targeta rosa reduïda i passi d’acompanyant) en totes les línies interurbanes d’autobús de la Generalitat de Catalunya i, progressivament, al transport urbà municipal de la segona corona metropolitana de l’AMB.

 

Pel que fa als trajectes amb FGC, a partir del dia 13 els títols de tarifació social serviran per viatjar en els trajectes entre els 36 municipis metropolitans que integren l’AMB, que corresponen als inclosos en la tarifa metropolitana de l’ATM. Concretament, entre les estacions de Pl. Catalunya i Universitat Autònoma de la línia Barcelona-Vallès i entre les estacions de Pl. Espanya i Martorell Vila de la línia Llobregat-Anoia.

 

La targeta es pot sol·licitar de forma online a través de la pàgina web de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Títols socials metropolitans

 

Els títols socials metropolitans faciliten l'accés als serveis de transport metropolitans a les persones grans o amb discapacitat i que disposin de pocs recursos econòmics.

 

La targeta rosa metropolitana és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics poden viatjar gratuïtament (T-rosa metropolitana) o bé amb tarifa reduïda (T-rosa reduïda, T4) als serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat de l’ATM.

 

Per la seva banda, el passi metropolità d’acompanyant afavoreix la mobilitat de les persones amb discapacitat que requereixin viatjar amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

 

Xerrada informativa

 

L’Ajuntament ha programat una xerrada informativa el pròxim dimarts dia 14 de juny a partir de les 11.30 hores al casal de la Gent Gran per explicar als possibles usuaris les passes a seguir per poder aconseguir aquesta targeta.