NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca posa en marxa SABAlerta, un avís silenciós dels comerços amb la Policia Local
  dilluns 11 de desembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

Amb l’inici de la campanya de seguretat de les Festes de Nadal, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa SABAlerta, una aplicació gratuïta que connecta, amb un avís silenciós, comerços, restaurants i establiments amb la Policia Local.

El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany acull la xerrada “A qui no obrir la porta de casa nostra?”
  divendres 20 de octubre del 2023 El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany acull la xerrada “A qui no obrir la porta de casa nostra?” Radio Sant Andreu · El Casal de la Gent Gran acull la xerrada “A qui no obrir la porta de casa nostra?” El mes d’octubre a Sant Andreu de la Barca se celebra el mes de la Gent Gran. En el marc d’això, el Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany ha acollit aquest dijous una xerrada amb els Mossos d’Esquadra amb el títol “A qui no obrir la porta de casa nostra?”. L’encarregat d’impartir aquesta xerrada ha estat l’Albert López Benavent, cap de proximitat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Martorell.
La gent gran de Sant Andreu de la Barca celebra el seu mes amb una desena d’activitats
  dilluns 09 de octubre del 2023 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedica el mes d’octubre a la gent gran amb una programació diversa i variada que proposa, entre altres, una caminada, xerrades informatives, activitats d’esport i salut i una sortida cultural a Catalunya en Miniatura. El programa d’activitats posarà el punt i final amb la festa de la Castanyada al casal de la gent gran Maria Aurèlia Capmany.
 Més de 800 inscripcions realitzades als tallers d’envelliment actiu
  dijous 05 de octubre del 2023 El casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany ha engegat un nou curs del cicle de tallers per l’envelliment actiu amb èxit d’inscripcions. Enguany, la proposta de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca conforma un total de 13 tallers que tindran lloc al casal des d’aquest mes d’octubre en diferents horaris i dies de la setmana.
Presentats els tallers per l’envelliment actiu del casal de la gent gran
  divendres 15 de setembre del 2023 La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha presentat el catàleg de tallers 2023-2024 que tenen lloc al casal de la gent gran Maria Aurèlia Capmany. Aquestes són activitats per a l’envelliment actiu, és a dir, un conjunt de propostes que tenen l’objectiu d’oferir als seus participants projectes que els ajudin a mantenir activa la seva salut física i mental.
L’Ajuntament posa en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i vulnerables
  dimarts 25 de abril del 2023 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i a d’altres que, malgrat la seva edat, són especialment vulnerables.
Comencen a repartir-se les invitacions per al dinar de la gent gran
  dimecres 19 de abril del 2023 Aquest matí de dimecres han començat a repartir-se les invitacions per assistir al dinar de la gent gran, que tindrà lloc el diumenge dia 21 de maig al poliesportiu del Josep Pla.
El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany commemora el seu 25 aniversari
  divendres 14 de abril del 2023 El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany celebra aquest any els seus primers 25 anys de vida, pel que ha previst un àmplia agenda d’activitats.
L’alcaldessa demana explicacions a la Generalitat sobre la situació de la residència Vitàlia
  dimecres 21 de desembre del 2022 L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha adreçat avui una carta al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, on demana tenir accés als expedients oberts per la Generalitat a la residència de persones grans Vitàlia.
Més d’un centenar de persones participen a la marxa de la Gent Gran
  dijous 06 de octubre del 2022 Més d’un centenar de persones ha participat avui dijous en la marxa de la Gent Gran organitzada per l’Ajuntament en el marc de les activitats del programa previst per aquest mes, dedicat al col·lectiu.
Obert el termini pel taller de musicoteràpia pel benestar emocional
  dilluns 03 de octubre del 2022 Des d’avui dilluns es pot fer la inscripció per participar al taller de musicoteràpia que es fa a l’Escola Municipal de Música i Dansa.
L’Ajuntament dedica el mes d’octubre a la gent gran
  divendres 30 de setembre del 2022 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedica el mes d’octubre a la seva gent gran amb una programació diversa i variada que proposa, entre d’altres coses, una excursió pel riu Llobregat, una obra de teatre o una xerrada sobre sexualitat.
L’Ajuntament programa diverses activitats per promoure la vida activa entre la gent gran
  divendres 02 de setembre del 2022 A partir del dimarts 6 de setembre s’obre el termini per poder inscriure’s als tallers i cursos programats al Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany.
L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor
  dimarts 14 de juny del 2022 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat tres equipaments municipals com a refugis climàtics, amb la finalitat de donar confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania amb motiu de l’onada de calor.
Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar de la targeta rosa metropolitana
  dijous 09 de juny del 2022 A partir del pròxim dilluns dia 13 de juny, els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar dels títols de transport metropolitans socials, com la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d’acompanyant.
Sant Andreu promou l’activitat entre les persones grans i l’envelliment actiu
  dijous 10 de març del 2022 Una cinquantena de persones tornen a gaudir del programa de passejades de marxa nòrdica “A cent cap als cent”, organitzat per la Diputació de Barcelona i al qual estan adherits diversos municipis de Catalunya.
Obert el termini per demanar subvencions pel lloguer de persones grans
  dimarts 01 de març del 2022 Ja està obert el termini per sol·licitar un ajut per a pagar el lloguer de les persones majors de 65 anys, que atorga l'Agència de l'Habitatge de Generalitat.
L’Ajuntament exigeix millores a la Generalitat en l’àmbit de salut
  dimecres 17 de novembre del 2021 L’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat millores en l’àmbit de la salut, com ara la construcció d’un nou ambulatori a la ciutat o que es reprenguin les visites mèdiques presencials.
El Casal de la Gent Gran reobre les seves portes i programa noves activitats
  dilluns 04 de octubre del 2021 El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany reobre aquesta setmana les seves portes i recuperar poc a poc les seves activitats.
L’Ajuntament organitza tallers de gimnàstica per a la gent gran
  dilluns 20 de setembre del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca organitza nous tallers de gimnàstica dirigits per a la gent major de 65 anys. Les activitats, que tindran lloc al parc Central, estaran guiades per un monitor de gimnàstica.
L’Ajuntament habilita espais climatitzats per les persones vulnerables
  dijous 12 de agost del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita un operatiu especial davant l’arribada d’una onada de calor
  dimarts 10 de agost del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un dispositiu especial d’atenció a les persones més vulnerables davant la previsible arribada d’una onada de calor a Catalunya.
L’Ajuntament organitza noves activitats per a la gent gran de cara a l’estiu
  dimarts 22 de juny del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedicarà durant el mes de juliol tres noves activitats a la gent gran. D’aquesta manera, es reprenen a poc a poc les activitats presencials de la població d’edat avançada, que ja van començar al maig amb dos tallers de gimnàstica i ball a l’aire lliure. “Ara que les persones grans estan vacunades tenen més il·lusió per tornar a estar actives” assegura la regidora de la Gent Gran, Rosario Ramírez.
Tornen les activitats presencials per a la gent gran
  dilluns 17 de maig del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reprèn les activitats presencials per a la gent gran, que fins ara s’han estat fent on line, amb dos tallers destinats a majors de 65 anys: gimnàstica i ball en línia. La regidora de Gent Gran, Rosario Ramírez ha explicat que és el moment de tornar a la presencialitat, ja que “la gent té molta il·lusió i ganes de sortir”.
El Servei Local de Teleassistència amplia les seves prestacions
  dimarts 04 de maig del 2021 A Sant Andreu de la Barca hi ha 386 usuaris del servei de Teleassistència, que a partir d’aquest mes de maig amplia les seves prestacions amb millores vinculades a la digitalització i resposta a les necessitats de les persones beneficiàries.
L’Ajuntament reprèn el servei gratuït de transport adaptat
  dimarts 13 de abril del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reprès aquesta setmana el servei de transport adaptat gratuït que trasllada als usuaris als centres de dia.
L’Ajuntament promou l’activitat física entre les persones grans
  dimecres 10 de març del 2021 L’Ajuntament promou l’activitat física entre les persones grans fent arribar vídeos amb exercicis que es poden rebre per whatsapp. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol facilitar l’envelliment actiu i que les persones grans puguin fer exercici a casa seva durant el temps que el casal de la gent gran està tancat, com a conseqüència de la pandèmica de la covid-19. La recepció d’aquest tipus de material està en el marc del programa que du a terme l’Ajuntament per promoure l’envelliment actiu de les persones grans. Són activitats gratuïtes i que es marquen com a finalitat millorar la salut emocional de les persones, promoure la seva estimulació cognitiva i la seva salut física. La pandèmia de la Covid-19 impedeix que es facin activitats presencials i ha obligat a tancar el Casal d’Avis. És per això, que l’Ajuntament porta cada quinze dies a casa de les persones grans interessades el material necessari per poder seguir el programa. Actualment hi ha gairebé 200 persones grans que participen de la iniciativa i segueixen els programes de gimnàstica, agilitat mental, matemàtiques, llengua o manualitats. Un grup d’ells estan preparant uns teixits de llana amb les quals es “vestiran” les palmeres de l’avinguda Constitució.
L’Ajuntament promou l’envelliment actiu amb activitats a domicili
  dimarts 16 de febrer del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta amb un programa per promoure l’envelliment actiu de les persones grans, que, arran la pandèmia de la Covid-19 i el tancament del Casal d’Avis, es fa a domicili.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un nou servei d’acompanyament digital per reduir la bretxa digital
  divendres 04 de desembre del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha crear un servei d’assessorament digital personalitzar per contribuir a reduir la bretxa digital i ajudar als ciutadans a fer els seus tràmits per internet.
L’Ajuntament ofereix ajuts per a la gent gran
  dimecres 07 de octubre del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 32.563 euros a ajudar a pagar els rebuts de l’aigua, de l’IBI i de les escombraries a les persones grans que més ho necessitin.
L’Ajuntament s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran
  dijous 01 de octubre del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’ha afegit avui dijous 1 d’octubre a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, amb l’objectiu de difondre el paper que aquest col·lectiu ha jugat en la construcció de la nostra societat. Aquest matí l’alcalde Enric Llorca i la regidora de Gent Gran, Charo Ramírez, han rebut una representació dels usuaris del Casal de la Gent Gran de la ciutat, que està tancat com a mesura preventiva davant la crisi sanitària que vivim. L’alcalde ha recordat que “malgrat el casal està físicament tancat, les activitats continuen” i ha recordat que l’Ajuntament fa arribar als usuaris que ho desitgin material com ara exercicis d’estimulació cognitiva. “Confiem que en breu es puguin recuperar les caminades per a persones grans, una activitat que podem fer malgrat la pandèmia i que representa un benefici molt important per les persones grans”, ha dit Llorca. Serveis per a la gent gran L'Ajuntament presta de manera regular diversos serveis destinats a la gent gran, com ara els d'atenció domiciliària o ajuda a domicili, que permeten a les persones grans poder continuar vivint a casa seva de la manera més autònoma possible el major temps; la teleassistència, que té com a finalitat contribuir a la seguretat, tranquil·litat i acompanyament de les persones que estan en situació de risc; i el servei a domicili d'àpats equilibrats i saludables. També s'ofereix la possibilitat de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges. Així mateix, una vegada reconeguda la discapacitat i la mobilitat reduïda, també s'ofereixen la targeta d'aparcament, i serveis de transport adaptat especial i esporàdic. A Sant Andreu de la Barca hi ha més de 3.000 persones majors de 65 anys. A Catalunya el 18,79% de la població supera aquesta edat.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova deu mesures concretes per garantir l’ajuda a les persones més vulnerables
  dimarts 26 de maig del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst una inversió de més de 1,3 milions d’euros per garantir el benestar dels ciutadans o fer front als problemes derivats de la pandèmia.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca repartirà mascaretes entre les persones grans i els nens
  dimecres 22 de abril del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca repartirà mascaretes a domicili de les persones grans i dels nens de la ciutat, dos dels col·lectius de risc.
L’Ajuntament està en contacte permanent amb les tres residències de persones grans
  dimarts 24 de març del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està en contacte permanent amb les tres residències de persones grans que hi ha a la ciutat per conèixer de primera mà la situació dels residents i dels professionals. Els responsables municipals també estan en permanent contacte amb la residència de Can Sunyer, que encara que està al terme municipal de Castellví de Rosanes té molts residents de Sant Andreu de la Barca. L’Ajuntament també demana als responsables dels centres una relació detallada del material sanitari amb el que compten i ha fet arribar mascaretes, guants i d’altres estris necessaris perquè els professionals puguin dur a terme una atenció adequada als usuaris. D’altra banda, els membres de l’equip de Govern estan trucant als ciutadans de Sant Andreu de la Barca per assegurar-se del seu benestar, per conèixer les seves necessitats i per fer més lleugera la situació. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, manté actiu el seu whatsapp al que els ciutadans es poden adreçar i des del que l’Ajuntament ofereix informació veraç i contrastada.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca pren mesures de contenció per la malaltia del coronavirus
  dimarts 10 de març del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha pres diverses mesures de contenció davant la situació que es dona al país per la malaltia del Coronavirus COVID-19, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.
L'Ajuntament promou l'activitat física amb la Inici de l'activitat
  divendres 06 de març del 2020 Caminar, redescobrir la ciutat i relacionar-se. Aquests són els objectius del programa "Camina cap a la salut", una iniciativa que promou l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i que preveu l'organització de caminades d'una hora de durada.