NOTÍCIES

L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor

Es farà especial atenció a les persones grans i a les vulnerables
dimarts 14 de juny del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat tres equipaments municipals com a refugis climàtics, amb la finalitat de donar confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania amb motiu de l’onada de calor.

 

Aquesta és una de les mesures previstes pel consistori per donar suport a les persones, especialment a les més vulnerables, amb motiu de l’onada de calor.

 

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el pla local d’emergències.

 

Des de demà dia 15 de juny funcionaran com a refugis climàtics el Casal d’Avis, el Teatre Núria Espert i el Centre de Recursos Associatius (CRA). Aquests espais s’habilitaran en funció de les necessitats de la ciutadania i l’evolució meteorològica.

 

L’horari serà d’11 hores a 18 hores.

 

Es tracta d’equipaments municipals accessibles, segurs i on la població tindrà a la seva disposició aigua i seients, que mantindran els seus usos però que també podran ser utilitzats pels veïns combatre les altes temperatures.

 

Aquests equipaments poden acollir la població en general, però es prioritza l’atenció i l’entrada de les persones en situació de vulnerabilitat social i a aquells grups de població de més risc davant les altes temperatures, com ara persones grans, nadons i malalts crònics.

 

A més, l’Ajuntament farà un seguiment de les persones majors de 75 anys o pacients fràgils per interessar-se pel seu estat de salut i facilitar informació sobre com prevenir un cop de calor.

 

En cas de necessitat, l’Ajuntament portarà la compra als veïns amb necessitats especials per evitar que hagin de sortir de casa.