NOTÍCIES

L’Ajuntament habilita espais climatitzats per les persones vulnerables

Davant la pujada de les temperatures
dijous 12 de agost del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament habilita espais climatitzats per les persones vulnerables

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.

 

La mesura es posa en marxa arran la pujada de les temperatures i forma part del paquet d’accions que du a terme el consistori per protegir especialment les persones més vulnerables.

 

Des d’avui dijous està obert el Teatre Núria Espert per acollir les persones que necessitin protegir-se de la calor, l’horari serà de 11.00h a 14.30h i de 16.30h a 19.00h.

 

A l'equipament també hi haurà aigua per a les persones que ho necessitin.

 

D’altra banda, l’Ajuntament continua amb les trucades telefòniques a les persones més fràgils per conèixer el seu estat de salut i recordar conselles per evitar cops de calor.

 

Davant l’augment de les temperatures cal mantenir la casa fresca, baixant les persianes a les hores de més sol i obrint les finestres durant la nit. Cal mantenir-se a les zones de la casa més fresques i, en la mesura de les possibilitats, refrescar l’ambient amb ventiladors o d’altres aparells de refrigeració.

 

Al carrer cal buscar l’ombra, no sortir de casa a les hores de més sol, protegir-nos amb una gorra i portar roba lleugera i que no quedi ajustada.

 

També cal limitar l’activitat física, beure molta aigua i refrescar-se sovint i no prendre begudes alcohòliques i evitar els àpats copiosos o calents.