NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un nou servei d’acompanyament digital per reduir la bretxa digital

Ajudarà als ciutadans a fer els seus tràmits on line
divendres 04 de desembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un nou servei d’acompanyament digital per reduir la bretxa digital

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha crear un servei d’assessorament digital personalitzar per contribuir a reduir la bretxa digital i ajudar als ciutadans a fer els seus tràmits per internet.

 

Un equip de dues persones assessorarà i guiarà a les persones poc habituades a utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’administració electrònica per realitzar tràmits i gestions administratives.

 

El nou servei municipal s’ha creat per garantir l’accés de la ciutadania a les eines digitals i reduir la bretxa digital que la pandèmia de la covid-19 ha evidenciat, sobretot entre els col·lectius més vulnerables i amb menys formació tecnològica.

 

Per reduir la bretxa digital, aquest nou equip ajuda les persones usuàries que per diferents motius no utilitzen les TIC a fer gestions administratives, com donar-se d’alta als diferents serveis municipals o sol·licitar algun ajut.

 

També els ensenyen, per exemple, a fer servir eines bàsiques com el correu electrònic i la signatura electrònica, a fer videoconferències o a generar documents en format PDF.

 

Una altra de les opcions és cercar feina per internet.

 

L’Ajuntament ha contractat aquestes dues persones en el marc d’un nou pla d’ocupació, adreçat a persones vulnerables i que, com a conseqüència de la crisi derivada de la Covdi-19, s’han quedat sense feina i no rebien cap tipus de prestació.

 

En el marc d’aquesta iniciativa també s’ha contractat dues persones més que passaran a integrar l’equip d’agents cívics.

 

Els contractes són per un període de 9 mesos.