NOTÍCIES

L’Ajuntament s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran

Pretén posar en valor el paper del col•lectiu en la construcció de la societat
dijous 01 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’ha afegit avui dijous 1 d’octubre a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, amb l’objectiu de difondre el paper que aquest col·lectiu ha jugat en la construcció de la nostra societat.

Aquest matí l’alcalde Enric Llorca i la regidora de Gent Gran, Charo Ramírez, han rebut una representació dels usuaris del Casal de la Gent Gran de la ciutat, que està tancat com a mesura preventiva davant la crisi sanitària que vivim.

L’alcalde ha recordat que “malgrat el casal està físicament tancat, les activitats continuen” i ha recordat que l’Ajuntament fa arribar als usuaris que ho desitgin material com ara exercicis d’estimulació cognitiva.

“Confiem que en breu es puguin recuperar les caminades per a persones grans, una activitat que podem fer malgrat la pandèmia i que representa un benefici molt important per les persones grans”, ha dit Llorca.

Serveis per a la gent gran

L'Ajuntament presta de manera regular diversos serveis destinats a la gent gran, com ara els d'atenció domiciliària o ajuda a domicili, que permeten a les persones grans poder continuar vivint a casa seva de la manera més autònoma possible el major temps; la teleassistència, que té com a finalitat contribuir a la seguretat, tranquil·litat i acompanyament de les persones que estan en situació de risc; i el servei a domicili d'àpats equilibrats i saludables.

També s'ofereix la possibilitat de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges.

Així mateix, una vegada reconeguda la discapacitat i la mobilitat reduïda, també s'ofereixen la targeta d'aparcament, i serveis de transport adaptat especial i esporàdic.

A Sant Andreu de la Barca hi ha més de 3.000 persones majors de 65 anys. A Catalunya el 18,79% de la població supera aquesta edat.