NOTÍCIES

L’Ajuntament remodela les dependències del EAIA per millorar l’atenció a les persones usuàries

És un servei comarcal que es presta des de Sant Andreu de la Barca
dilluns 27 de febrer del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament remodela les dependències del EAIA per millorar l’atenció a les persones usuàries

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha remodelat les instal·lacions on treballa l’equip d’atenció a la infància i l’adolescència (EAIA) amb la finalitat de millorar el servei que es presta a les persones usuàries.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu, Ana Alba, i la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, han visitat aquest matí les dependències i han destacat la tasca que fa aquest equip en l’atenció als menors.

 

Aquest és un servei comarcal i els equips estan formats per professionals de la psicologia, la pedagogia, l'assistència social i l'educació social. Els EAIA estan distribuïts per tot el territori de Catalunya, entre ells Sant Andreu de la Barca.

 

Els EAIA reben els casos en situació de desemparament o en risc d'estar-hi que detecten els serveis socials bàsics, les instàncies judicials o policials o la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Fan el diagnòstic, la valoració dels infants i del seu entorn sociofamiliar, i proposen les mesures més adequades per a cada cas.

 

Elaboren plans de millora per a l'infant i la seva família, fan el seguiment i el tractament un cop s'han aplicat les mesures proposades, tant si estan en el nucli familiar com en un centre o en una família d'acollida.

 

Són els responsables de coordinar els altres equips i serveis del seu territori que també intervinguin en l'atenció als infants en desemparament, així com donar assessorament als serveis socials bàsics d'atenció social.

 

L’alcaldessa Ana Alba ha recordat que els espais “s’han dissenyat seguint les indicacions dels treballadors, que són els que sabem més bé què els fa falta i com han de ser”.

 

Alba ha subratllat que amb aquestes obres es dobla la superfície “i aconseguim prestar aquest servei de manera més adequada vetllant pel benestar de les famílies usuàries”.

 

De la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal ha destacat la importància de poder finalitzar l’obra “ateses les dificultats que tenim amb l’increment de preus derivat de la guerra d’Ucraïna” i ha recordat que “amb aquests treballs tenim un espai més ampli i més segur per a les famílies i els treballadors, ja que incorporem sistemes de videovigilància”.