NOTÍCIES

L’Ajuntament dobla recursos de suport a la infància

L’objectiu és afavorir la igualtat
dimarts 01 de març del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament dobla recursos de suport a la infància

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat els recursos que destina a donar suport a la infància amb la finalitat que cap nen es quedi enrere i afavorir la igualtat entre aquest col·lectiu.

 

Amb l’objectiu que cap nen es quedi enrere, amb independència de la capacitat econòmica de la seva família o de les seves característiques personal, l’Ajuntament ha incrementat aquest any els recursos que destina a les escoles. L’ampliació d’aquests ajuts, que passen de 2 a 8, s’ha fet tenint en compte les necessitats reals dels petits.

 

Aquest any, per exemple, s’han concedit 750 beques per ajudar les famílies a comprar el material escolar que necessiten els infants per anar a classe. L’Ajuntament n’ha invertit 55.000 euros.

 

També s’hi ha atorgat 306 beques menjador amb una despesa de gairebé 82.000 euros.

 

Una de les novetats d’enguany són les beques menjador per als alumnes de les escoles bressol. En aquest cas la inversió ha estat de 9.400 euros.

 

Aquest any les famílies han pogut optar a un ajut perquè els seus fills participin en activitats extraescolars o sortides extraescolars. La inversió, en aquest cas, ha estat de gairebé 20.000 euros.

 

Amb la finalitat que tots els estudiants puguin participar en les activitats d’estiu, s’incorpora una ajuda per a les activitats que s’organitzen en aquest període, en el qual no hi ha activitat lectiva.

 

Atenció a la diversitat

 

Les ajudes també contemplen una especial atenció als alumnes amb algun tipus de discapacitat. Aquestes persones tindran una ajuda per sufragar les despeses que suposa tenir un acompanyant fora de les hores lectives, com, per exemple, al servei de menjador, d’acollida o a les activitats extraescolars.

 

La regidora de Serveis Socials, Irene Cabrera, ha dit que “a Sant Andreu donem suport integral a la infància perquè tots els nens i les nenes tinguin les mateixes oportunitats i puguin gaudir d’un desenvolupament integral, independentment de la seva situació” i ha assegurat que “treballem perquè cap infant es quedi enrere”.