NOTÍCIES

L’alcaldessa demana al conseller de Salut que desencalli la construcció del nou CAP

Recorda que la ciutat necessita mitjans humans i materials per prestar un servei correcte a la ciutadania
dijous 09 de febrer del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’alcaldessa demana al conseller de Salut que desencalli la construcció del nou CAP

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, que desencalli la construcció del nou CAP a la ciutat.

 

Alba ha mantingut una reunió informal avui al Parlament amb el conseller de Salut, a qui ha recordat que resta pendent la construcció d’aquest equipament sanitari “cabdal per a la nostra ciutat”.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el departament de Salut van signar l’any 2019 un conveni per la construcció de l’equipament sanitari. Segons aquest, l’Ajuntament cedirà els terrenys on s’aixecarà el CAP, al barri de la Plana, un cop la Generalitat tingui una reserva pressupostària per aixecar-ho.

 

“La Generalitat encara no hi ha destinat el pressupost i no sabem quines són les necessitats que tenen per fer l’ambulatori”, ha dit Alba, que ha recordat que “l’Ajuntament, de la seva banda, està fent les modificacions necessàries per poder construir un centre sanitari a aquesta zona reservada a equipaments”.

 

L’alcaldessa ha recordat que la necessitat de comptar amb un nou CAP “és reconeguda per tothom” i ha apuntat que “hem signat convenis, hem tingut moltes reunions i hem escrit moltes cartes als responsables del Servei Català de la Salut, sense disposar d’un calendari i d’un compromís ferm de la Generalitat de Catalunya”.

 

Ana Alba ha demanat al conseller que impulsi “de manera urgent” els mecanismes adients i les inversions necessàries “per fer realitat aquest nou equipament tan necessari per a la nostra població”.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca s’ha reunit avui amb representants del grup parlamentari del PSC per traslladar les necessitats de la ciutat en matèria de sanitat i d’educació, que es traduiran en una moció al ple del Parlament.