NOTÍCIES

Ja es poden recollir els productes menstruals reutilitzables a la farmàcia: copa, calces menstruals i compreses de tela

dilluns 11 de març del 2024, Sant Andreu de la Barca
Ja es poden recollir els productes menstruals reutilitzables a la farmàcia: copa, calces menstruals i compreses de tela

Des de principis de mes, ja es poden recollir a la farmàcia els productes menstruals reutilitzables que distribueix la Generalitat de Catalunya de forma gratuïta per tot el territori. Una nova iniciativa que permet a qualsevol persona d'entre 10 i 60 anys que tingui la menstruació escollir entre una copa menstrual, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables

 

Com es pot recollir?

Per a recollir el producte desitjat, la persona interessada només cal que presenti a una farmàcia el seu codi QR personal i intransferible que es troba dins l'aplicació mòbil o la pàgina web de La Meva Salut. T'has de dirigir a la finestra de 'Novetats: La meva regla, les meves regles'. En cas que el codi QR no aparegui, des de l'aplicació s'ha habilitat un formulari per a sol·licitar-lo.

 

Els farmacèutics ofereixen informació sobre els productes que es reparteixen i assessorament a les usuàries per ajudar-les en l'elecció de quin produce s'ajusta més a les seves necessitats. És per això que des de la Generalitat es recomana escollir el producte després de rebre la informació d'un especialista.

 

El producte s'entrega de forma immediata sempre que hi hagi unitats disponibles a la farmàcia. En cas de no trobar la talla que es necessita, el producte es pot sol·licitar i arriba a la farmàcia en un màxim de 24/48 hores. El codi es bloquejarà temporalment i es tornarà a activar en recollir el producte.

 

Fins quan es pot recollir?

El codi QR és d'un únic ús i mentre que no s'hagi demanat un producte, el codi estarà actiu a l'espai personal de La Meva Salut. No caduca i estarà disponible fins a l'any 2025. Un cop utilitzat, el codi es desactivarà.

Per a resoldre dubtes i més informació, es pot trucar al 061 de Salut Respon.