NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca transformarà l’accés a la ciutat

Amb un projecte que preveu la construcció de 350 habitatges públics
dimecres 15 de març del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca transformarà l’accés a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca impulsa la transformació de l’accés a la ciutat i de l’antiga carretera Nacional 2.

 

L’objectiu d’aquesta modificació és millorar la continuïtat urbana convertint la carretera en una avinguda urbana i cívica; reforçar el corredor verd que connecta el riu amb la muntanya; crear noves zones verdes i d’equipaments públics; i la construcció de més de 350 habitatges públics.

 

L’operació es completa amb la generació de més espais d’activitat econòmica i més ocupació, amb l’ampliació del teixit productiu actual i incorporant-t’hi nous usos.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha assegurat que “aquesta és la transformació urbanística més important que es dona a la ciutat després del soterrament de les vies del ferrocarril” i ha subratllat que “creem espais més amables i de qualitat per viure i treballar amb una clara vocació metropolitana”.

 

La primera fase d’aquesta transformació urbana es centra en la modificació del planejament entre el parc Central i el carrer Priorat, a l’espai que anomenem la Ròtula.

 

La proposta comporta una modificació del model urbanístic de la ciutat amb l’objectiu de transformar la carretera de Martorell en una via urbana, la construcció de 60.000 metres quadrats per habitatge, dels quals més del 40% seran de protecció oficial i de lloguer, la creació de nous espais públics i d’equipaments, així com de noves zones d’activitats econòmica.

 

Amb aquesta transformació, l’Ajuntament impulsa la construcció de 350 habitatges de protecció oficial de venda i de lloguer amb la voluntat de facilitar a les famílies de Sant Andreu de la Barca un habitatge digne i assequible.

 

El projecte preveu també la construcció de 35 pisos amb serveis per a persones més grans de 65 anys. Aquests habitatges, totalment adaptats a persones amb mobilitat reduïda, tindran servei de consergeria, bugaderia i neteja.