NOTÍCIES

L'alcaldessa reclama més implicació de les administracions per a donar resposta a la demanda d'habitatge

Primera pedra dels 36 habitatges protegits del carrer Sant Llop
dilluns 03 de abril del 2023, Sant Andreu de la Barca
L'alcaldessa reclama més implicació de les administracions per a donar resposta a la demanda d'habitatge

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha col·locat la primera pedra dels pisos de promoció pública que es construiran al carrer Sant Llop, al solar que antigament ocupava la brigada d’obres.

 

Es tracta de 36 habitatges, adreçats especialment a persones joves encara que també hi ha reserva de pisos per a col·lectius com ara les famílies monoparentals, dones víctimes de violència de gènere o persones amb discapacitat, més enllà de la física.

 

Els habitatges els construeix l'IMPSOL, que depèn de l'Àrea Metropolitana de Barcalona, i els executarà l'empresa local Archs.

 

Són pisos de 50 metres quadrats de superfície i que s’han dibuixat amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Una caldera central de biomassa generarà energia per poder escalfar l’aigua de cadascun dels habitatges.

 

Aquests pisos s’han dissenyat amb perspectiva de gènere, és a dir, s’han creat amb estances que tenen aproximadament la mateixa superfície i espais com ara la cuina permeten que dues persones treballin al mateix temps.

 

L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha assegurat que “l’habitatge és ja una qüestió d’estat, una qüestió fonamental que ens afecta a tots i a totes, de la mateixa manera que la sanitat o la seguretat”.

 

“Les administracions han d’impulsar la construcció d’habitatge i ho han de fer les administracions que tenen més recursos. Primer l’Estat, després la Generalitat i finalment els ajuntaments”, ha dit Alba, que ha demanat a l’Estat i a la Generalitat que impulsin la construcció d’habitatge.

 

L’alcaldessa ha assegurat que “hem de donar una resposta a la necessitat d’habitatge, que tots els col·lectius hi puguin accedir i puguin fer el seu projecte vital a la seva ciutat”.