NOTÍCIES

L’Ajuntament municipalitzarà la gestió de la zona blava

divendres 09 de febrer del 2024, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament municipalitzarà la gestió de la zona blava

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca municipalitzarà la gestió de la zona blava. L’empresa municipal SAB-Urbà prestarà el servei amb més mitjans i millores tecnològiques.

 

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat urbana i l’estacionament a la ciutat, l’Ajuntament estudia la bonificació de 30 minuts d’aparcament a la zona blava per a totes aquelles persones que paguen l’impost sobre vehicles de tracció mecànica a Sant Andreu de la Barca.

 

Actualment, es treballa conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per fer ús de l’aplicació que disposen per a la gestió de l’estacionament i, d’aquesta manera, unificar el sistema independentment de la població. L’aplicació gestiona més de 57.000 places d’aparcament en zones regulades de 10 municipis. Aquesta aplicació servirà per estacionar a les zones blaves de qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana.

 

L’alcalde, Marc Giribet, ha anunciat que en les pròximes setmanes s’iniciarà una ronda de reunions amb les associacions de comerciants per tal de reconfigurar les places actuals i fomentar la rotació d’aparcament als eixos comercials de la ciutat.

 

Giribet ha destacat que "també regularitzarem les zones de càrregues i descarregues amb l'AMB, per unificar i garantir la feina dels professionals del transport".