NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari

Al laboratori municipal de noves tecnologies
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat a fabricar màscares i viseres de protecció per al personal sanitari dels ambulatoris i de les residències de la ciutat.

 

La fabricació d’aquestes mascaretes es fa al laboratori de noves tecnologies de la ciutat, que compta amb impressores 3D.

 

A les viseres se’ls hi pot afegir unes pantalles plàstiques d’acetat i que, en conjunt, serveixen per posar una superfície aïllant entre el sanitari i el pacient.

 

Es un dispositiu semblant a les viseres de protecció dels soldadors.

 

Al laboratori de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca hi ha dues impressores 3D que triguen entre dues hores i mitja i sis hores i mitja en fer cada peça.

 

La iniciativa s’ha obert a persones de la ciutat que disposin de la tecnologia necessària per poder fabricar aquest material. Són els anomenats Coronavirus makers, una comunitat virtual creada espontàniament a través de les xarxes socials, que fan materials a través de la tecnologia 3D.

 

A Espanya ja són més de 15.000 integrants.

 

Cada voluntari que vulgui participar de forma altruista i voluntària es pot posar en contacte amb l’Ajuntament mitjançant l’adreça participa@sabarca.cat.

 

L’Ajuntament s’encarrega del lliurament del material i de la recollida a casa dels makers de les viseres.

 

Posteriorment es repartiran als centres sanitaris.

 

La iniciativa s’afegeix a la de mig centenar d’homes i dones de la ciutat que cusen a casa seva mascaretes i protectors pel cap del personal sanitari de la ciutat.

 

En només quatre dies aquestes persones han cosit més de 4.000 mascaretes i mig centenar de barrets.