NOTÍCIES

"Mou-te per l'ocupació", el programa de l'Ajuntament per informar els joves de les sortides laborals

dijous 02 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca

El consistori organitza el programa "Mou-te per l'ocupació", programa amb sessions de sensibilització sobre ocupació i autoocupació que es donen en els diferents instituts de Sant Andreu de la Barca per informar els alumnes de quart d'ESO i de CFGS de les sortides laborals després dels seus estudis i dotar-los de les eines necessàries per orientar el seu futur professional. Un programa organitzat per l'Ajuntament mitjançant l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de la Ciutat. 

 

El passat 22 de febrer, es van iniciar les sessions amb l’alumnat de CFGS d'auxiliar administratiu de l'Institut El Palau, seguit de l’alumnat dels tres cursos de 4t d'ESO de l'Institut Sant Andreu el 23 de febrer. A més, durant el mes d'abril s’han realitzat les sessions amb l’alumnat de 4t d'ESO dels Instituts El Palau i Montserrat Roig. Un inici del programa que ha estat prometedor que ha comptat amb la participació de Vultus Agency i Punt i Net, dues empreses locals, on els seus promotors són menors de 30 anys i han passat pel servei d'emprenedoria. 

 

Per l’alumnat de 4t d'ESO, s'analitzen les competències necessàries, la formació reglada i no reglada, i les tècniques de cerca de feina, incloent-hi la preparació del currículum i les entrevistes. Pel que fa als estudiants de CFGM, se'ls orienta sobre com donar-se d'alta a la borsa de treball, la participació en processos de selecció i la creació d'un negoci propi, incloent-hi l'avaluació de les idees empresarials i l'elaboració d'un estudi de mercat.