NOTÍCIES

1.282 autònoms de Sant Andreu de la Barca podran demanar ajuts a partir de dilluns

Està pensada per treballadors amb baixos ingressos
divendres 06 de novembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
1.282 autònoms de Sant Andreu de la Barca podran demanar ajuts a partir de dilluns

A partir del pròxim dilluns dia 9 de novembre els treballadors per compte pròpia podran demanar un nou ajut de 2.000 euros.

 

A Sant Andreu de la Barca hi ha actualment 1.282 treballadors autònoms.

 

El departament de Treball ha activat un nou fons de 20 milions d’euros i l’ajuda està dissenyada per aquells treballadors que tinguin baixos ingressos i l’assignació d’aquesta es farà per ordre d’entrada de la sol·licitud.

 

Concretament, les bases estableixen que els beneficiaris han d'estar donats d'alta al RETA o en alguna mutualitat com a sistema alternatiu i han d'exercir la seva activitat a títol individual o amb persones al seu càrrec, però en queden fora si tots junts sumen més de sis persones, prenent com a referència la mitjana de l'any passat.

 

Els tràmits per sol·licitar l'ajuda es podran iniciar a partir de dilluns a les nou del matí i s'allargaran durant deu dies hàbils.

 

En el cas de les cooperatives, han d'estar formades com a màxim per a tres persones sòcies i tampoc podran optar-hi si sumant el nombre treballadors no socis també supera les sis persones.

 

Altres requisits que estableix la convocatòria publicada aquest divendres al DOGC és que els autònoms estiguin donats d'alta en el RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu ininterrompudament almenys des de l'1 d'octubre del 2020, que la base imposable de la darrera declaració de l'IRPF sigui igual o inferior a 35.000 euros o que el rendiment net dels tres primers trimestre d'aquest any no superi els 13.125 euros.

 

La sol·licitud s’ha de presentar via telemàtica a https://treball.gencat.cat/ajutautonoms