NOTÍCIES

Minut de silenci com a condemna a quatre feminicidis per violència masclista

dimecres 20 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
 Minut de silenci com a condemna a quatre feminicidis per violència masclista

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un minut de silenci aquest dimecres 20 de setembre a les 12 hores davant l’Ajuntament, com a mostra de condol i condemna al feminicidi de quatre dones a mans de les seves parelles i ex-parella en els darrers dies.

 

Amb aquest gest, l’Ajuntament ha mostrat el suport cap a la família, amics i persones estimades de les víctimes, i ha denunciat un cop més la violència masclista i la necessitat d’eradicar-la.

 

Isabel Marcos, regidora de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ha dirigit les següents paraules en  nom del conjunt del consistori.

 

Novament, des de l’Ajuntament convoquem un minut de silenci per a condemnar l’assassinat de la Laura a la provincia de Tarragona per Violència Masclista.

 

Ella ha estat la última dona a la que li han tret la vida injustament, de manera violenta i a mans de la seva parella.

 

Volem recordar i condemnar uns altres tres assassinats per violència de gènere patits els darrers diez: Suzan, de 80 anys a Alacant, N.L. de 51 anys a Castelló i Janae, de 35 anys a Múrcia. Ella tenia una filla menor d’edat i existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el seu agressor.

 

Des de l’Ajutnament volem expresar un cop més el rebuig absolut i condemna a aquests assassinats masclistes i trasladar tot el suport a familiars, amistats i persones estimades de les víctimes.

 

Al 2023 ja hi ha hagut 48 feminicidis a Espanya, i 1.232 des del 2003. Dones a les quals la violència masclista els ha arrancat les seves vides. Hem de combatre aquestes violències estructurals que ens afecten a totes i a tots. El nombre de menor orfes ja ascendeix a 46 només aquest any.

 

No deixarem mai d’insistir en què, desde totes les administracions, amb les entitats i la ciutadania, els veïns i veïnes hem de teixir una xaxa d’ajuda per arribar a temps i evitar més morts.

 

Recordem també que a l’Ajuntament tenim un Servei d’Atenció A les Dones (SIAD) per a la prevenció de la violència masclista. Es pot trucar al 012 o comunicar-se a través del canal de WhatsApp al número 600 000 016.

 

D’altra banda, també volem recordar que en una situación d’emergència està habilitat el 112 així com els telèfons d’emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062).