NOTÍCIES

L’Ajuntament posa en marxa l'Audiència Pública Ciutadana prèvia a cada ple municipal

dimecres 20 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament posa en marxa l'Audiència Pública Ciutadana prèvia a cada ple municipal

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha decidit introduir l'Audiència Pública Ciutadana abans de la celebració de cadascun dels plens municipals ordinaris amb l'objectiu de potenciar la participació de totes les santandreuenques i santandreuencs.

 

Les audiències públiques estan obertes a tota la ciutadania i es fan una hora abans del sessió plenària a la mateixa Sala de Plens. Així doncs, la propera Audiència Pública Ciutadana serà dijous 28 de setembre a les 18:00 a la Sala de Plens.

 

Hi pot participar qualsevol veï o veïna de Sant Andreu de la Barca per fer les preguntes o consultes sobre el municipi que consideri sense cap registre ni cita prèvia. 

 

A l'Audiència Pública Ciutadana hi assisteixen l'alcalde, Marc Giribet, i totes les regidores i regidors del Govern Municipal i també queda oberta a l'assistència de la resta de regidors i regidores del plenari. Si el Govern Municipal disposa de la informació en el moment que un ciutadà o ciutadana faci una pregunta, se li respondrà en la mateixa Audiència Pública. En el cas de no disposar de la informació, el veï o veïna la rebrà per algun dels canals habituals de comunicació entre l'Ajuntament i la ciutadania.

 

Recordem que els Plens Municipals Ordinaris es fan l'últim dijous de cada mes. 

 

 

Novetats per a les preguntes plenàries


L’Ajuntament introdueix també novetats en la participació ciutadana en les sessions plenàries de caràcter ordinari per millorar la comunicació amb la ciutadania. Qualsevol santandreuenc o santandreuenca podrà preguntar al Ple Municipal, però per fer-ho, haurà de registrar la pregunta a través d'una INSTÀNCIA GENÈRICA fins a 72 hores abans de la celebració del Ple Municipal Ordinari, és a dir, fins el dilluns previ al ple i amb l'hora límit de les 23:59h.

 

S'ha incorporat aquest procés perquè totes les preguntes que es facin al ple el Govern Municipal les contesti a la mateixa sessió plenària

 

 

La instància genèrica s’ha de fer de manera telemàtica a través del següent enllaç. Per fer-ho, és necessari un servei d'identificació digital reconegut com l’idCAT Mòbil, certificat digital o Cl@ve.

 

 

En cas que no sigui possible, es pot demanar cita prèvia per presentar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.