NOTÍCIES

El Ple Municipal de Sant Andreu de la Barca aprova un pressupost de contenció de 28 milions d’euros

Durant el Ple Municipal també s’han explicat algunes de les inversions i accions previstes pel 2024
divendres 01 de desembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
El Ple Municipal de Sant Andreu de la Barca aprova un pressupost de contenció de 28 milions d’euros

El Ple Municipal de Sant Andreu de la Barca aprova la proposta de pressupost 2024 del Govern Municipal (FEM Sant Andreu i En Comú Podem) de 28 milions d’euros amb l’objectiu de contenir la despesa i evitar incrementar el deute per l’exercici vinent que és d’uns 10 milions d’euros.

 

Pel 2024 Sant Andreu de la Barca tindrà un pressupost de 28.029.513 €, uns 975.000 € més que el pressupost de l’any 2023 i que van destinats a pagar els increments de despesa dels interessos i les amortitzacions de crèdits bancaris que pugen 233.000 € en despeses financeres i 270.000 € en passius financers, la despesa dels sous del personal de l’administració pública (increment de 322.000 €) i una pujada de més de 139.000 € en despeses de compra de béns, serveis i transferències, és a dir, els serveis oferts per les empreses que tenen contracte amb l’Ajuntament.

 

El Pla Sant Andreu Millora és l’àrea que suma una major part del pressupost, amb 6,7 milions d’euros. Segons l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet “aquest govern es creu, i molt, tenir uns carrers i places dignes i que siguin un motiu d’orgull per a totes les santandreuenques i santandreuencs ja que és un dels grans desitjos que té la nostra ciutadania”.

 

Dins d’aquesta àrea s’ha avançat que es crearà el servei APUNT que permetrà disposar d’un equip per actuar als carrers de manera ràpida i eficient i solucionar els problemes que hi ha a l’espai públic. Així com posar en marxa un programa de replantat d’arbres i aplicar un nou model a les zones verdes on s’aposti pels processos naturals d’ecosistemes més equilibrats, és a dir, plantar espècies autòctones que necessitin poc reg per viure.

 

Aquesta àrea ha avançat que s’instal·laran noves càmeres de videovigilància per millorar la seguretat en els accessos al municipi, una acció que s’emmarca en la campanya informativa i de transparència del control de la mobilitat que el Govern Municipal ja ha començat fent difusió de la situació dels radars mòbils de la Policia Local. Aquestes accions es complementaran amb una pacificació del trànsit en alguns trams i carrers.

 

A més, i seguint en una línia de dignificar l’espai públic, es milloraran les senyalitzacions verticals d’entorns escolars i parcs infantils, de llocs d’interès com el CAP, el CUAP, la biblioteca o l’Ajuntament, entre altres, i també dels barris de Sant Andreu de la Barca. També s’incorporaran tres nous agents a la Policia Local.

 

La segona àrea que gestionarà més pressupost el 2024 serà la de Serveis a les Persones amb 6 milions d’euros (21% del pressupost). Es farà una aposta clara per potenciar la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI amb la incorporació de personal d’Acollida, Psicologia, LGTBI i Migracions. A més, hi haurà una adequació dels espais de recursos d’Igualtat, així com elaborar accions de sensibilització i formació.

 

Per altra banda, també es vol fer un canvi de model respecte el Banc dels Aliments i convertir les targetes moneder en l’instrument central.

 

Manteniment de la ciutat tindrà 3,8 milions d’euros, un 13% del pressupost del 2024, i té dos objectius molt clars. El primer és una aposta clara pel Benestar Animal amb una actualització del cens dels animals domèstics, així com la posada en marxa de diferents tallers sobre tinença responsable d’animals. El segon és la transició energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a edificis municipals, així com promoure els carregadors de vehicles elèctrics a la via pública de càrrega ràpida i ultraràpida.

 

Educació tindrà, de cara el 2024, un pressupost d’1,6 milions d’euros. Les principals accions previstes són la posada en funcionament del Pla Educatiu d’Entorn, la millora de l’atenció a la petita infància en col·laboració amb el CDIAP i l’inici dels estudis i treballs per la gestió directa del servei de l’escola bressol municipal.

 

La darrera àrea que gestionarà més pressupost és la d’Activitat Econòmica, Comerç i Ocupació i Formació amb un milió d’euros (el 3% del pressupost). Un dels objectius és fer un reconeixement als comerços històrics de Sant Andreu de la Barca i generar espais de col·laboració amb les associacions d’empresaris, comercials i propietaris dels polígons industrials.