NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca invertirà més de 400.000 euros perquè les empreses contractin personal i en beques per a l’educació

divendres 01 de març del 2024, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca invertirà més de 400.000 euros perquè les empreses contractin personal i en beques per a l’educació

El Ple Municipal Ordinari del mes de febrer ha aprovat activar ajudes per valor de 408.000 euros dedicades a la infància i també per potenciar la contractació per part de les empreses del municipi.

 

73.000 perquè les empreses contractin persones de Sant Andreu

Es destinaran 73.000 euros perquè les empreses de Sant Andreu de la Barca contractin pel període mínim d’un any a persones desocupades en situació d’atur i que estiguin empadronades al municipi i en recerca de feina, és a dir, registrades al Servei Català d’Ocupació (SOC). L’objectiu és donar feina, de manera prioritària, a persones que formen part de col·lectius desfavorits com dones, joves o persones més grans de 45 anys, entre altres.

L’ajuda es posa en marxa a través de la Regidoria d’Activitat Econòmica i Turisme amb recursos propis de l’Ajuntament. Les empreses que en surtin beneficiades rebran el 50% de les despeses salarials de la persona contractada fins a un màxim de 9.600 euros per contracte.

Entre els perfils que es poden subvencionar hi ha un gran ventall, des de persones operàries, personal administratiu i d’oficina o oficials de primera, entre altres”, ha expressat Miquel Àngel Abril, regidor d’Activitat Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

 

335.000 euros en beques per a l’educació

Des de la Regidoria de Serveis Socials també s’han mobilitzat 335.000 euros per destinar-los a la infància del municipi. Aquests diners es repartiran entre diferents línies d’ajudes: material escolar, activitats extraescolars, sortides escolars i colònies, beques menjador de 0 a 3 anys, activitat d’estiu, suport a la inclusió a casals d’estiu i activitats extraescolars, beques menjador des d’I3 fins a 4t d’ESO i suport a la inclusió en el serveis de menjador escolar i acollida dels centres escolars.

La regidora de l’àrea, Eunice Martín, ha destacat “el treball col·laboratiu que s’ha fet amb escoles bressol, escoles d’infantil i primària i els instituts per millorar la proposta inicial de beques”. La mateixa regidora Eunice apunta que les millores serveixen perquè l’Ajuntament sigui “més eficient i eficaç a l’hora de donar les beques, és a dir, simplifiquem el sistema”.