NOTÍCIES

El Govern, el Port de Barcelona i la UPIC, a la Jornada Empresarial de Sant Andreu de la Barca

dilluns 20 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
El Govern, el Port de Barcelona i la UPIC, a la Jornada Empresarial de Sant Andreu de la Barca

 

El proper 28 de maig, el Teatre Núria Espert acollirà la primera edició de la Jornada Empresarial, un acte que comptarà amb la presència d’Albert Castellanos, secretari d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i conseller delegat d’ACCIÓ; Carles Guilera, vicepresident de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i president de la Cambra de Comerç de Barcelona al Baix Llobregat i Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona.

 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet i Gavara remarca que “l’objectiu de la Jornada Empresarial i de les formacions que es faran els dies posteriors té una doble vessant, per una banda seguir teixint aliances a favor dels comerços i indústries de Sant Andreu i, per tant, a favor de l’economia del nostre municipi, i per l’altra banda, que les persones que cada dia pugen la persiana tinguin el màxim d’eines per afrontar el futur amb les màximes garanties possibles”.

 

Miquel Àngel Abril, regidor de Comerç i Indústria destaca el vincle que s’estableix amb la indústria de Sant Andreu, “en la línia d’avançar en el nou marc de relacions que vam formalitzar amb la signatura del conveni bilateral entre l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Andreu de la Barca el passat mes de març, hem creat la Jornada Empresarial que tindrà dues parts: les ponències i després l’entrega dels reconeixements al mèrit empresarial, on comptarem amb la presència de l’Honorable Sra. Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern”.

 

L’acte començarà amb un debat entre el secretari d’Indústria de la Generalitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos; Agustí Puig, president de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Andreu de la Barca i l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet i Gavara. La primera ponència serà “La resiliència, palanca de transformació dels Polígons d’Activitat Econòmica” amb el vicepresident de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, Carles Guilera i la responsable de Projectes de la UPIC, Sònia Bartrés. Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona farà la segona ponència “El Port de Barcelona. Horitzó 2030”. La cloenda anirà a càrrec de Miquel Àngel Abril, regidor i president de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de la Ciutat.

 

Després del refrigeri previst a l’entrada del teatre, s’iniciarà l’Acte Institucional al Mèrit Empresarial on hi haurà el reconeixement a dues empreses industrials, un empresa de restauració i un comerç. Com a novetat, en aquesta edició s’entregarà un premi a l’empresa més antiga de Sant Andreu de la Barca. Aquest acte comptarà amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Laurà Vilagrà.

 

Els actes com a conseqüència dels acords empresarials que ha signat l’Ajuntament seguiran el dia 30 de maig i 5 de juny amb una doble formació. La primera sobre contractació pública, és a dir, explicar a les empreses i indústries com funciona la contractació pública i com hi poden accedir. Per altra banda, la formació del 5 de juny tractarà sobre la factura digital, obligatòria per a tota l’activitat econòmica a partir del 2025.