NOTÍCIES

4.394 infants tornen avui a classe

L'Ajuntament ha aprofitat l'estiu per fer obres de manteniment a les escoles
dilluns 13 de setembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
4.394 infants tornen avui a classe

Un total de 4.394 alumnes d’infantil, primària i secundària han començat avui dilluns el curs escolar a Sant Andreu de la Barca.

 

A les 7 escoles d’infantil i primària han començat el curs 2.730 alumnes i els tres instituts de secundària sumen 1.479 alumnes.

 

Les escoles bressol municipals acullen aquest curs un total de 185 alumnes.

 

Respecte l’any anterior, a Sant Andreu de la Barca hi haurà 261 alumnes menys. La disminució es concentra a les etapes d’infantil i primària.

 

L’Ajuntament destina 271.000 euros a subvencions de suport a l'escolarització per aquest curs,  que inclou ajuts per al material escolar, beques menjador, activitats escolars i extraescolars i suport a la integració d'infants amb necessitats educatives especials.

 

Durant l’estiu, l’Ajuntament han executat diverses obres de manteniment dels centres, com ara treballs de pintura, de fusteria o renovació d’instal·lacions a les aules i als espais comuns, amb un pressupost de 30.000 euros.

 

Acompanyament emocional

 

Després d'un curs escolar marcat per la pandèmia i els confinaments, el 2021-2022 es posarà en marxa un pla de salut emocional.

 

Així, es repartiran qüestionaris als alumnes a partir de 5è de primària per conèixer els efectes produïts per la pandèmia.

 

També s'impulsarà un espai físic de trobada als centres per tal que els joves puguin expressar les seves emocions. En relació a aquest, entrarà en funcionament un programa pilot d'intel·ligència artificial que identificarà les paraules clau i es podran derivar els casos als corresponents canals sanitaris.