NOTÍCIES

Les persones amb discapacitat podran fer ús del nou servei de transport a demanda

Per anar a centres de recuperació, de treball o mèdics
divendres 01 de juliol del 2022, Sant Andreu de la Barca
Les persones amb discapacitat podran fer ús del nou servei de transport a demanda

Les persones que tenen un problema per desplaçar-se en transport col·lectiu podran fer ús del nou servei de transport a demanda. L’Ajuntament ha arribat a un acord amb el Consell Comarcal per ampliar i millorar el servei de transport adaptat, que incrementa la seva dotació econòmica en 25.000 euros.

 

El Ple del mes de juny ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per ampliar el servei.

 

Fins ara les persones amb problemes de mobilitat disposaven d’un servei de transport adaptat, que ara també incrementa el número de línies i el nombre d’usuaris.

 

A més s’afegeix el servei de transport adaptat a demanda, un servei destinat a millorar i facilitar la mobilitat de les persones que tenen dificultat per desplaçar-se i que no disposen d’un altre tipus de transport més adient.

 

Amb aquest servei s’ofereix a aquest col·lectiu de persones un transport “porta a porta”.

 

La regidora de Serveis Socials, Irene Cabrera, ha destacat que “amb aquesta mesura reduïm la discriminació social que pateixen les persones amb mobilitat reduïda respecte a la resta”.

 

El Ple ha aprovat també la modificació parcial del Reglament orgànic municipal (ROM), que es modernitza i dona pas a l’administració electrònica, i l’aprovació de l’ordenança reguladora dels expedients urbanístics, que permet agilitzar i reduir els tràmits que han de fer els ciutadans.

 

La sessió també va aprovar per unanimitat la creació de l’associació “Teatres en xarxa”, integrada per diversos teatres municipals amb la finalitat de fer més accessible la cultura als veïns.

 

L’Ajuntament va aprovar declarar els dies 4 de setembre i 30 de novembre de l’any vinent com a festes locals de Sant Andreu de la Barca i la modificació de l’inventari de béns u drets del consistori.

 

A l’apartat de mocions, es va aprovar, amb l’abstenció de Ciutadans i Fem, la presentada pel PSC a favor de l’abolició de la prostitució i el text per a la millora de la protecció de les persones òrfenes víctimes de la violència de gènere, en aquest cas amb l’abstenció de Fem.

 

Els grups municipals de PSC, Ciutadans i Podemos van rebutjar la moció presentada per Fem per l’accés lliure a la piscina durant les onades de calor i es van aprovar per unanimitat les presentades per Podemos per crear zones d’ombra a la ciutat i de reconeixement als drets de les persones LGTBI.

 

El ple va donar suport a la declaració de la Diputació amb motiu del Dia per a l’alliberament i orgull LGTBI i de la declaració institucional per expressar el suport del consistori a la Companyia Espanyola de Laminació, SA (CELSA) en les seves negociacions per aconseguir millorar la seva situació financera i garantir la seva continuïtat a llarg termini.

 

Tots els grups municipals representats al consistori van donar suport al pla de productivitat de la Policia Local, que permetrà guanyar efectius al carrer i que forma part del Pla integral de millora del cos.