NOTÍCIES

Prohibeixen l’accés dels patinets elèctrics al transport públic

A partir de demà dimecres 1 de febrer de 2023
dimarts 31 de gener del 2023, Sant Andreu de la Barca
Prohibeixen l’accés dels patinets elèctrics al transport públic

Des de demà dimecres i durant sis mesos estarà prohibit l’accés al transport públic dels patinets elèctrics i d’altres vehicles de mobilitat personal. Així ho ha decidit l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), organisme del que depèn el transport públic.

 

La mesura es pren després que el 17 de novembre passat un d'aquests aparells explotés i s'incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Al mes de desembre, l'ATM ja va acordar que els operadors de transport públic modifiquessin les condicions generals d'utilització dels seus serveis per incloure la prohibició temporal d'accedir amb patinet elèctric tant als vehicles com a les instal·lacions i que comportarà una multa de 200 euros si s'incompleix. Durant aquest mig any s'elaborarà una proposta per regular l'accés.

 

L'ATM ha subratllat que amb aquesta decisió preval el principi de seguretat preventiva que regeix per als operadors quant a la protecció d'usuaris, treballadors i instal·lacions.

 

A partir del mateix 1 de febrer els operadors de transport públic i les administracions titulars dels seus serveis informaran per tots els canals de la prohibició temporal, que inclou, també, patinets elèctric plegats.

 

En paral·lel, durant aquest període s'impulsarà l'habilitació de places d'aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha anunciat que adaptarà els Bicibox per als patinets elèctrics. A més s'impulsarà que els aparcaments d'enllaç ofereixin aquesta prestació.