NOTÍCIES

Ajuts per a la restauració i centres d'estètica i bellesa afectats per la pandèmia

Es poden demanar a partir de demà dimecres
dimarts 27 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Ajuts per a la restauració i centres d'estètica i bellesa afectats per la pandèmia

A partir de demà dimecres els responsables dels centres de bellesa i estètica i els restauradors podran accedir als ajuts previstos pel Govern. 

 

Els ajuts tenen com a finalitat donar suport als empresaris afectats pel tancament dels negocis decretat el 15 d'octubre amb la finalitat de contribuir a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. 

 

El decret va implicar la suspensió de les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia i la obligació als centres d'estètica i bellesa de no oferir els seus serveis, per el contacte personal proper que els mateixos impliquen.

 

El Govern ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor la setmana passada.

 

S'ha articulat una línia de subvencions de 40 milions d’euros, adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. 

 

La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. 

 

L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

 

Els ajuts es poden sol·licitar a partir de demà dimecres 28 d'octubre a les 9:00h i durant 15 dies hàbils o exhauriment de pressupost.

 

Es pot fer als següents enllaços: 

Canal Empresa. http://canalempresa.gencat.cat

Web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. http://ccam.gencat.cat

Web del Departament d’Empresa i Coneixement. http://empresa.gencat.cat/ca/inici/