NOTÍCIES

Alerta per l'alt risc d'incendi forestal

L'Ajuntament recomana la limitació d'accés a zones forestals
divendres 15 de juliol del 2022, Sant Andreu de la Barca
Alerta per l'alt risc d'incendi forestal

L'elevat risc d'incendi forestal que hi ha a Catalunya ha fet que les diverses administracions prenguin les mesures de precaució i prevenció necessàries.

 

L'Ajuntament està senyalitzant les diferents entrades a zones forestals de Sant Andreu de la Barca amb un cartell on es recomanarà la limitació d'accés donat l'alt risc d'incendi.

 

Des d'avui i fins a nou avís, la zona de barbacoes del carrer Energia també estaran tancades al públic i no es podran utilitzar.

 

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor i activa en alerta el Pla d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.

 

Ajuntament va activar dimarts 12 de juliol el pla d'actuació municipal per risc d'incendi forestal i el pla d'actuació municipal per onada de calor que contempla el document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM).

 

Es demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del passat 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

 

Des del dia 13 de juliol el Casal de la Gent Gran i el Teatre Núria Espert funcionen com a refugis climàtics.

 

Es tracta d'equipaments municipals accessibles i segurs on la població tindrà a la seva disposició aigua i seients. L'horari serà de les 11.00 fins a les 18.00 hores.

 

Durant aquest cap de setmana el Casal de la Gent Gran estarà obert com a refugi en el mateix horari.