NOTÍCIES

Amplien fins al 12 de febrer el termini per votar per correu a les eleccions al Parlament

Les persones que es decideixin per aquesta opció poden fer la sol•licitud fins al 4 de febrer
dimarts 12 de gener del 2021, Sant Andreu de la Barca
Amplien fins al 12 de febrer el termini per votar per correu a les eleccions al Parlament

La Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat els terminis de sol·licitud de vot des de l’exterior fins al 19 de gener i d’enviament del vot per correu fins al 12 de febrer per a les eleccions al Parlament.

 

La ciutadania resident a l’exterior i inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener i no fins al 16 com estava previst inicialment.

 

Pel que fa a l’ampliació del vot per correu, els electors que vulguin dipositar la seva papereta per aquesta via tindran temps per fer les seves sol·licituds fins al 4 de febrer.

 

El termini per enviar el vot finalitzarà a les 14h del divendres 12, i no el dimecres 10 com estava estipulat en un primer moment.

 

Aquests comicis són els primers, arran de la crisi sanitària, en els què es pot demanar el vot per correu de manera telemàtica mitjançant un certificat digital i sense necessitat d’anar presencialment a una oficina de Correus.

 

En aquest sentit, les persones poden exercir el seu dret a vot per correu en el mateix moment que el treballador de Correus entregui la documentació electoral, entregant personalment el sobre electoral, i l’empleat de Correus donarà a l’elector un justificant acreditatiu del dipòsit de vot. D’aquesta manera, el votant evita haver d’anar novament a una oficina de Correus.

 

Les eleccions al Parlament estan previstes per al pròxim dia 14 de febrer, encara que el Govern decidirà el pròxim dia 15 la conveniència de mantenir la data donada l'emergència sanitària que vivim.