NOTÍCIES

Campanya per a la prevenció d’incendis forestals

El risc d’incendi s’incrementa com a conseqüència de les onades de calor i de les sequeres
dilluns 05 de juliol del 2021, Sant Andreu de la Barca
Campanya per a la prevenció d’incendis forestals

Amb l’objectiu de prevenir incendis forestals durant l’època de l’any de més calor, les darreres setmanes s’ha posat en marxa una nova campanya amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Durant les pròximes setmanes un informador patrulla les zones boscoses de la ciutat per poder detectar columnes de fum i d'informar a la població sobre les mesures de prevenció d'incendis i dissuadir-la de cometre infraccions.

 

Aquesta persona està en contacte permanent amb un centre de comunicacions mitjançant radiotelefonia.

 

El risc d’incendi forestal s’ha incrementat degut a la sequera i a les onades de calor.

 

Per poder prevenir els incendis i minimitzar el risc, fins al 15 d’octubre està prohibit encendre fogueres o fer foc per a qualsevol tipus d’activitat, les barbacoes només es poden utilitzar si són d’obra i disposen de pantalla mataguspires.

 

També està prohibit llençar objectes encesos, petards, focs d’artifici, coets o altres artefactes de foc, abocar restes vegetals o residus de qualsevol mena, que puguin ser causa de l’inici d’un foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Com a mesura de prevenció cal recordar que no s’han de llençar cigarretes enceses, ni llumins, per la finestra del cotxe ni caminant i tampoc es poden llençar escombraries al bosc.