NOTÍCIES

Civisme també a la muntanya

S’inicia una campanya col·lectiva per promoure el bon ús de l’espai natural de les Muntanyes del Baix
dimecres 30 de juny del 2021, Sant Andreu de la Barca
Civisme també a la muntanya

Els 16 municipis que formen part de les Muntanyes del Baix, entre els quals Sant Andreu de la Barca, han posat en marxa una campanya conjunta per promoure el civisme a la zona muntanyosa de la comarca.

 

La campanya consta de vuit infografies temàtiques que tenen per objectiu informar a la ciutadania de les repercussions del nostre comportament sobre la fauna, flora, patrimoni i habitants, per tal de preservar els importants valors naturals i patrimonials de l’entorn sense haver de renunciar a gaudir d’aquest espai privilegiat de 120 km² situat a la comarca del Baix Llobregat.

 

Les infografies s’aniran publicant periòdicament a les diferents xarxes socials, tant del Consell Comarcal, com dels municipis que formen part i que són part activa a l’hora d’executar les mesures per a revitalitzar aquest espai.

 

Aquesta campanya d’informació al públic sobre l’accés respectuós al medi natural i l’edició de les vuit infografies de material divulgatiu de suport sobre els valors de les Muntanyes del Baix està inclosa al Pla d’Accions de les Muntanyes del Baix 2019-2023.

 

Les Muntanyes del Baix són un espai natural al marge dret del riu Llobregat que abasten 120 km², la majoria forestal amb un total de  16 municipis, que són: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans. 

 

Els valors de Muntanyes del Baix són agrícoles, ramaders i forestals, però també paisatgístics i patrimonials, els quals, a causa de diverses circumstàncies, poden estar subjectes a alteracions, de vegades, arran de l’activitat humana, que posen en risc el seu actual estat de situació.

 

La seva visió és esdevenir un espai natural productiu però també conegut i reconegut entre la població de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on la coexistència entre ambdós interessos, ludicocultural i espai natural i d’activitat agroforestal, siguin compatibles.