NOTÍCIES

Comença la campanya de vacunació de la grip

L’Ajuntament cedeix un espai per evitar desplaçaments i concentracions de persones al CAP
dijous 15 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Comença la campanya de vacunació de la grip

Aquesta setmana comença la campanya de la vacunació contra el virus de la grip, una vacunació que enguany, donada la situació excepcional que vivim, té una importància cabdal.

 

Prevenint el contagi de la grip aconseguim dos objectius: no col·lapsar els centres sanitaris i evitar confusions entre el virus de la grip i el de la covid-19.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha cedit un espai del centre cívic de la Plana per que el personal del CAP pugui fer la vacunació i d’aquesta manera evitar desplaçaments i concentracions al CAP.

 

Al sud de la ciutat, la vacunació es farà a un espai del CUAP de la Solana perfectament diferenciat de la resta de serveis que presta aquest equipament amb la finalitat d’evitar el contacte de les persones que vagin a vacunar-se i les que van a rebre assistència.

 

Les persones que vulguin vacunar-se hauran de demanar prèviament cita al CAP (93 653 00 99) o al telèfon del Call Center 93 326 89 01. També es pot sol·licitar cita prèvia a la web l'ICS https://ecap.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx. Els professionals que atenen aquests serveis els informaran del lloc i l’hora a on hauran d’anar per poder vacunar-se.

 

Què és la vacunació antigripal?

 

La grip és una malaltia vírica molt contagiosa que pot afectar a tots els grups d’edat. Aquesta es transmet per mitjà de les gotes produïdes al parlar, tossir o esternudar.

 

La vacuna antigripal és la mesura de prevenció primària fonamental per prevenir la grip i les seves complicacions. El virus es troba en un canvi constant, per aquest motiu la vacuna es modifica tots els anys i s’ha d’administrar anualment.

 

La vacunació s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si la pateixen i també a les persones que poden transmetre-la a aquest col·lectiu:

-Persones a partir dels 60 anys.

-Persones amb malalties cròniques.

-Dones embarassades.

-Infants entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat.

-Infants i adolescents entre 6 mesos i 18 anys tractats amb àcid acetilsalicílic.

-Professionals de la salut i que realitzen serveis per la comunitat.

 

La millor època per vacunar-se al nostre país es durant els mesos d’octubre i novembre.

 

A causa de la pandèmia actual per Covid-19 i per la similitud de símptomes amb la grip, és fonamental recórrer a la vacunació gripal per una major protecció personal i comunitària.