NOTÍCIES

Comença un estudi per millorar el transport públic per carretera

La Generalitat, l’Àrea Metropolitana i el Consell Comarcal faran l’anàlisi
divendres 20 de novembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Comença un estudi per millorar el transport públic per carretera

Durant els pròxims mesos es durà a terme un estudi per analitzar la situació actual del transport públic a la nostra zona i introduir les millores necessàries per incrementar el seu ús i la seva efectivitat.

 

La Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal seran les administracions encarregades de dur a terme l’estudi, una iniciativa que s’ha presentat al consell d’alcaldes del Baix Llobregat, una reunió a la que va assistir l’alcalde, Enric Llorca.

 

Un dels principals reptes és facilitar la comunicació entre el nord i el sud del Baix Llobregat, millorar la connexió entre municipis que estan fora de l’AMB i abandonar la visió radial del transport, on el centre sempre és Barcelona.

 

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha considerat que “aquests estudis de millora del transport públic per carretera són molt importants pel territori, ja que a través d’un contacte directe amb els ajuntaments de la comarca, es tenen en compte les seves peticions de millora; acostant més el transport públic als ciutadans”.

 

Metodologia de l’estudi

Per dur a terme aquest estudi es realitzarà, en una primera fase, una anàlisi de la situació actual a partir de la recopilació de la informació dels següents aspectes: la informació sociodemogràfica; la dels equipaments de la comarca; l’oferta i la demanda de la xarxa de transport col·lectiu i, per últim, un treball de camp on es faran entrevistes als principals agents i enquestes als ajuntaments. D’aquesta manera, l’estudi comptarà amb informació de primera mà sobre les problemàtiques i peticions del territori.

 

Posteriorment, es farà una diagnosi de la situació actual en matèria de mobilitat i transport col·lectiu; es definiran els criteris i les línies que seguiran les propostes de millora; i, per últim, se’n farà una valoració tenint present la demanda potencial, per a consensuar les propostes de millora dels serveis de transport públic a la comarca.