NOTÍCIES

Comença un estudi per millorar el transport públic per carretera

La Generalitat, l’Àrea Metropolitana i el Consell Comarcal faran l’anàlisi
Comença un estudi per millorar el transport públic per carretera

Durant els pròxims mesos es durà a terme un estudi per analitzar la situació actual del transport públic a la nostra zona i introduir les millores necessàries per incrementar el seu ús i la seva efectivitat.

 

La Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal seran les administracions encarregades de dur a terme l’estudi, una iniciativa que s’ha presentat al consell d’alcaldes del Baix Llobregat, una reunió a la que va assistir l’alcalde, Enric Llorca.

 

Un dels principals reptes és facilitar la comunicació entre el nord i el sud del Baix Llobregat, millorar la connexió entre municipis que estan fora de l’AMB i abandonar la visió radial del transport, on el centre sempre és Barcelona.

 

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha considerat que “aquests estudis de millora del transport públic per carretera són molt importants pel territori, ja que a través d’un contacte directe amb els ajuntaments de la comarca, es tenen en compte les seves peticions de millora; acostant més el transport públic als ciutadans”.

 

Metodologia de l’estudi

Per dur a terme aquest estudi es realitzarà, en una primera fase, una anàlisi de la situació actual a partir de la recopilació de la informació dels següents aspectes: la informació sociodemogràfica; la dels equipaments de la comarca; l’oferta i la demanda de la xarxa de transport col·lectiu i, per últim, un treball de camp on es faran entrevistes als principals agents i enquestes als ajuntaments. D’aquesta manera, l’estudi comptarà amb informació de primera mà sobre les problemàtiques i peticions del territori.

 

Posteriorment, es farà una diagnosi de la situació actual en matèria de mobilitat i transport col·lectiu; es definiran els criteris i les línies que seguiran les propostes de millora; i, per últim, se’n farà una valoració tenint present la demanda potencial, per a consensuar les propostes de millora dels serveis de transport públic a la comarca.