NOTÍCIES

Consulta el cens electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya

dilluns 25 de març del 2024, Sant Andreu de la Barca
Consulta el cens electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya

A partir d'avui, ja es pot consultar el cens electoral per poder votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim dia 12 de maig. 

 

El període d’exposició pública del cens electoral que es podrà consultar i presentar reclamacions des d'avui, 25 de març, fins a l’1 d’abril, ambdós inclosos. Durant aquest termini qualsevol persona podrà formular reclamacions que s’hauran d’adreçar a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral.

 

Les reclamacions poden presentar-se directament a les Delegacions Provincials de l’Oficina del Cens Electoral corresponent, a l’Ajuntament o als Consolats. Atesa la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya, s’ha establert un calendari electoral amb les dades més rellevants, que es pot consultar a l'enllaç corresponent. 

 

El telèfon d’atenció al públic de l’Oficina del Cens Electoral durant el període electoral serà el 900 343 232 en horari de matins de 9 h a 14 h, de dilluns a divendres.

 

Podeu consultar el calendari electoral i tota la informació relativa a les eleccions al Parlament de Catalunya a la web de l’INE, a la web eleccions.gencat.cat i a la web del Ministeri. Les persones que tinguin dificultats per fer la consulta en línia poden adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) sense necessitat de cita prèvia en horari d’atenció al públic (de 9 a 14.00 hores de dilluns a divendres).

 

Tràmits a disposició

1. Consulta de les dades d'inscripció

Els electors poden comprovar les seves dades d'inscripció en el cens electoral i també a la mesa on li correspon votar a la web . Qui no pugui identificar-se per el sistema Cl@ve, pot consultar les dades a l'Ajuntament. 

 

2. Presentació de reclamacions

Aquells qui considerin que les seves dades d'inscripció no són correctes, poden presentar una reclamació a la web . Qui no pugui identificar-se pel sistema Cl@ve, pot consultar les dades a l'Ajuntament. És necessari aportar un certificat d'empadronament en el qual consti que la persona que sol·licita la reclamació està inscrita com resident en l'empadronament d'habitants del municipi. També és necessari adjuntar un document d'identificació (DNI, carnet de conduir o passaport).

 

3. Consulta de la mesa i local electoral

Els electors poden consultar, sense necessitat d'accés Cl@ve, les dades de la mesa i local electoral al qual els hi correspon votar a la web.

 

4. Compliment de la sol·licitud de vot per correu per a presentar en una oficina

Els electors que vulguin sol·licitar el vot per correu en una oficina de Correus poden complimentar la sol·licitud fins al 2 de maig, sense necessitat d'accés Cl@ave, a la web o a través de la web www.correos.es, amb certificat electrònic reconegut (DNIeidCatetc) o presencialment a qualsevol oficina de Correus.

 

5. Consulta el vot per correu

Els electors que hagin sol·licitat el vot per correu poden consultar l'estat de la documentació. Per a fer la consulta és necessari aportar un identificador (DNI o passaport) i la data de naixement a la web.

 

6. Exclusió de les còpies del cens electoral que s'utilitzen per a l'enviament de propaganda electoral

Qui no vulgui figurar en les còpies del cens electoral que es faciliten als representants de les candidatures per a fer l'enviament postal de propaganda electoral, poden sol·licitar la seva exclusió a la web. És necessari l'accés Cl@ve. Com a màxim, la sol·licitud ha de dur-se a terme fins a l'1 d'abril.

 

7. Sol·licitud de vot per correu amb certificat electrònic

Els electors residents a Espanya i els electors de la CERA temporalment a Espanya poden sol·licitar el vot per correu amb certificat electrònic, sense necessitat d'acudir a una oficina de Correus, a la web.

 

Finalment, les persones electores amb discapacitat visual poden sol·licitar rebre les butlletes electorals a casa a través del telèfon 012. Es garanteix així que les persones votants amb discapacitat visual també podran votar sense sortir de casa, com també té opció la resta de la població.