NOTÍCIES

Crònica: Ple municipal 29 de setembre

dilluns 03 de octubre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Crònica: Ple municipal 29 de setembre

L’Ajuntament ha presentat un ambiciós projecte que pretén afavorir la transició energètica i fer front d’aquesta manera a l’emergència climàtica.

 

El ple municipal del mes de setembre també ha aprovat de manera definitiva l’ordenança reguladora dels expedients urbanístics. L’objectiu és simplificar la gestió administrativa impulsant procediments que redueixen l'excés de tramitacions i càrregues.

 

L’ordenança neix amb l’objectiu de regular el règim d’intervenció municipal en els actes d’edificació i ús del sòl que s’executin en el terme municipal de Sant Andreu de la Barca, així com els requisits documentals i el procediment a seguir en la seva tramitació.

Cal destacar que la redacció i aprovació de l’ordenança s’ha sotmès a tràmit d’audiència dels col·legis professionals i gremis del sector.

 

El ple ha fixat com a dies festius del municipi, addicionals als vuit d’obertura comercial a Catalunya, els dies 10 i 31 de desembre i ha aprovat, amb el vot en contra de Fem, l’abstenció de Podemos i el vot a favor de PSC i Ciutadans, el tancament del compte general de l’exercici de l’any passat.

 

Tots els grups municipals han votat a favor de declarar d’especial interès o d’utilitat municipal l’activitat de la Societat el Casino, el que permet que l’entitat tingui una exempció del 95% en el pagament de l’IBI.

 

PSC, Ciutadans i Podemos han votat a favor de reconèixer els serveis prestats a l’administració a l’assessor de presidència, un fet al que Fem va votar en contra.

 

Al seu despatx d’ofici, l’alcaldessa va anunciar que les obres de la piscina començaran a mitjan de mes i que Sant Andreu ha renovat el reconeixement de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a Ciutat Saludable.

 

El ple ha aprovat una moció presentada pel grup municipal de Podemos per a impulsar la transició energètica. En aquest punt, el regidor per a la transició energètica, Juan Alfaro, va presentar el pla que ha preparat el consistori en aquest sentit.

 

L’Ajuntament ha presentat un pla que preveu una inversió d’un milió d’euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que es col·locaran a edificis municipals, entre d’altres, i que permetrà passar d’una producció de 40.000 kilowats any a un milió.

 

L’alcaldessa també ha anunciat que aquest mes es modificarà i ampliarà l’horari de la deixalleria “que volem que sigui un punt d’intercanvi per afavorir l’economia circular”.

 

El ple ha rebutjat amb els vots en contra del PSC i Ciutadans i els vots a favor de Fem i Podemos, una moció d’aquest darrer grup municipal per implementar un pla de millora per a contenir les terres en espais no delimitats.

 

La regidora d’Urbanisme, Maite Navas, ha apuntat que la moció feia referència als treballs fets a la zona de l’illa verda i que l’Ajuntament ha havia instat a l’empresa a prendre les mesures per posar fre a les terres que puguin caure en cas de tempesta.

 

Finalment, el ple ha rebutjat una moció presentada per Fem per fer un pla que contribuís el foment de la recollida selectiva de residus. La moció ha tingut el vot favorable de Podemos i el vot en contra de PSC i Ciutadans.