NOTÍCIES

El Festival Zero estrena la sisena edició amb quatre propostes “arriscades” i “no convencionals”

A Sant Andreu de la Barca es podran veure tres obres de la programació
dimecres 08 de febrer del 2023, Sant Andreu de la Barca
El Festival Zero estrena la sisena edició amb quatre propostes “arriscades” i “no convencionals”

El Teatre Núria Espert acollirà tres obres de teatre en el marc de la programació del “Festival Zero”, una iniciativa en la que participen diferents teatres de la província de Barcelona. Es tracta d’una programació arriscada i amb propostes no convencionals.

 

El Festival Zero ha presentat aquest dimecres la sisena edició que se celebrarà del 24 de febrer al 26 de març i portarà quatre espectacles als Teatres en Xarxa de Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Barberà del Vallès, Tordera i Llinàs del Vallès. Durant dos mesos els espais escènics de la demarcació de Barcelona oferiran els espectacles. A Sant Andreu de la Barca es podrà veure “La metamorfosis de Gregor”, de El Aedo Teatro; “Paraules que trenquen ossos” de Pagans; i “Iaia”, de Mambo Project.

 

El festival amb espectacles d’aforament limitat i centrat en propostes “arriscades” i “no convencionals” també organitzarà activitats complementàries en els espais escènics per fomentar la interacció del públic com ara tallers o performances.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha estat l’encarregada de presentar en roda de premsa la programació i ha destacat “la importància de les diferents administracions per portar obres de qualitat a les ciutats”.

 

“Els ajuntaments que formem part del projecte Teatres en Xarxa som conscients de la importància de la cultura i de la demanda cada cop més creixent de la nostra ciutadania de tenir una oferta de qualitat a prop de casa” ha dit l’alcaldessa, que ha destacat que “per aconseguir-ho és fonamental i bàsica la col·laboració entre administracions, com és el cas de Teatres en Xarxa”.

 

L’alcaldessa ha insistit en que “la col·laboració entre administracions ens permet portar als nostres teatres muntatges que no podríem portar cadascú de manera independent”.

 

De la seva banda, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha explicat que la sisena edició del festival compta amb propostes adreçades especialment al públic juvenil amb diversitat de produccions i espais.

 

Garcia Cañizares ha reflexionat que l’aposta del Festival Zero pels joves “no és fàcil” però era “necessària”. “Vam iniciar aquest camí i ara ja està consolidat malgrat els dos anys de pandèmia”, ha apuntat. El diputat ha destacat que el públic s’ha reforçat i que els teatres segueixen creient en el festival. També ha explicat que l’avantatge de la iniciativa és que els diferents teatres poden contractar una obra conjuntament i això els dona més possibilitats per a poder programar més produccions.

 

Programació al Teatre Núria Espert

Divendres 17 de març. 20.30 i 21.15h. “Paraules que trenquen ossos”

Dissabte 18 de març. 18h. “La metamorfosis de Gregor”

Dissabte 18 de març. 20h. “Iaia”