NOTÍCIES

El Parc de la Solana torna a acollir la Jugateca, un espai per acostar-nos al medi ambient en família

S’han programat activitats tots els diumenges fins al mes de juny
divendres 04 de març del 2022, Sant Andreu de la Barca
El Parc de la Solana torna a acollir la Jugateca, un espai per acostar-nos al medi ambient en família

El Parc de la Solana tornarà a acollir la Jugatecambiental a partir del mes de març, un espai on les famílies amb nens i nenes de totes les edats poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

 

“Les activitats busquen ensenyar i apropar els infants al medi ambient i la natura que els envolta” ha explicat el regidor de Medi Ambient, Juan Alfaro.

 

Aquesta zona verda de la ciutat és l’hàbitat d’una fauna molt variada que té un paper important com a pol·linitzadors de plantes i depredadors de plagues.

 

La vegetació afavoreix la biodiversitat, atrapa les partícules en suspensió a l’aire i redueix el soroll. A més, aporta beneficis per a la salut de les persones, especialment per al desenvolupament dels infants i per al benestar emocional.  

 

Amb aquesta iniciativa es promou un punt de trobada i experimentació per conèixer aquests valors.

 

La Jugateca té un espai de joc i experimentació no dirigit, un punt d'informació sobre el parc i el municipi on s'ubiquen i una activitat guiada diferent cada diumenge sobre natura i medi ambient. A més, ofereix serveis i programacions per conèixer continguts ambientals i relacionats amb la sostenibilitat.

 

Aquest any els participants hi trobaran disponible per a totes les persones assistents un BICIKIT per fer autoreparacions a les bicicletes amb les quals es podran apropar a l'activitat.

 

En aquesta edició estaran contemplades totes les mesures preventives necessàries per al desenvolupament de les activitats previstes donada la situació de pandèmia sanitària de la COVID-19. És obligatori l'ús de la mascareta.

 

En aquesta ocasió els participants podran prendre part d’un safari fotogràfic, construir papallones en tres dimensions, ser meteoròlegs per un dia o descobrir els ocells del parc.