NOTÍCIES

El model mediambiental de Sant Andreu, exemple per a la Universitat de Barcelona

Alumnes d’un dels màsters del centre s’acosten a la realitat de la ciutat
divendres 26 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca
El model mediambiental de Sant Andreu, exemple per a la Universitat de Barcelona

El model mediambiental de Sant Andreu de la Barca, les mesures i accions que es duen a terme per millora la qualitat del medi i la gestió de residus han estat un any més posats com a exemple per la Universitat de Barcelona.

 

Els alumnes del Màster oficial europeu en planificació territorial i gestió ambiental d’aquest centre educatiu han participat avui a una sessió especial on han pogut conèixer les accions que es fan a Sant Andreu de la Barca.

 

El responsable del màster, Patricio Rubio, ha destacat la feina que es fa des de l’Ajuntament per preservar el medi ambient “en una ciutat metropolitana”.

Rubio ha explicat que la conservació del medi s’ha vist agreujada per la situació de pandèmia que vivim “perquè la nostra manera de viure s’ha hagut d’adaptar a una situació a la que mai vam pensar que ens hauríem d’adaptar”.

 

De la seva banda, l’alcalde Enric Llorca ha explicat que el principal objectiu de la ciutat en matèria mediambiental es complir amb el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats com a prioritaris pels estats membres de les Nacions Unides.

 

“Hem de fomentar la sostenibilitat i l’equilibri entre factors que permetin el desenvolupament del municipi”, ha dit Llorca.

 

Llorca ha apuntat que “la pandèmia ens ha fet prioritzar alguns aspectes però la resta no han quedat amagats a un calaix” i ha afegit que “un cop superada la pandèmia tindrà un paper destacat la sostenibilitat i l’impacte de les persones en el medi ambient”.

 

“La prioritat està ara en l’àmbit sanitari però no hem d’oblidar el territori sobre el que es desenvolupa la vida de les persones” ha dit Llorca, que ha afegit que “la sostenibilitat i la salut estan íntimament lligades. Si una ciutat és sostenible serà saludable per a les persones que l’habiten”.