NOTÍCIES

Els principals impostos i taxes municipals no pujaran el pròxim any

Les ordenances inclouen bonificacions per l’ús d’energies renovables i un recàrrec en l’IBI per als grans tenidors d’habitatges
divendres 30 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Els principals impostos i taxes municipals no pujaran el pròxim any

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat les ordenances fiscals, les taxes municipals i els preus públics per al pròxim exercici.

 

La major part d’aquestes, la que afecten a la major part de la població, es congelen.

 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “congelem la major part dels impostos municipals perquè entenem que en un moment de pandèmia, quan moltes famílies ho estan passant malament, no podem afegir pressió als ciutadans”.

 

El Ple municipal del mes d’octubre ha aprovat les ordenances amb els vots a favor del PSC, C’S i Podem i l’oposició de FEM Sant Andreu.

 

Les ordenances inclouen noves bonificacions per a l’ús d’energia renovable a la ciutat i un recàrrec del 50% pels grans tenidors de pisos. L’objectiu és promoure el lloguer a la ciutat i que aquests habitatges s’incorporin a la borsa d’habitatge de lloguer social.

 

Amb la finalitat d’ajudar a un dels sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia, l’Ajuntament ha suspès el cobrament de la taxa per a l’ocupació de la vía pública amb taules i cadires.

 

La taxa per la recollida d’escombraries si què pujarà, encara que molt per sota del que marca la plica del contracte amb l’empresa contractada.

 

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “el contracte per a l’adjudicació del servei preveu un increment anual, encara que enguany hem negociat amb l’empresa i hem aconseguit que l’increment estigui molt per sota del que marca la plica”.

 

El preu del rebut anirà per cada contribuent dels 3 als 5 euros.