NOTÍCIES

Entra en funcionament el nou servei d’autobús a demanda que comunica Sant Andreu i Castellví de Rosanes

Redueix el temps d’espera i fa més efectiu el servei
dimarts 01 de febrer del 2022, Sant Andreu de la Barca
Entra en funcionament el nou servei d’autobús a demanda que comunica Sant Andreu i Castellví de Rosanes

Avui dimarts ha entrat en servei el nou autobús a demanda, que comunica Sant Andreu de la Barca amb els barris de Can Sunyer i Valldaina de Castellví de Rosanes.

 

Amb aquest nou servei, Sant Andreu de la Barca guanya set estacions noves.

 

La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, ha remarcat que “aquesta actuació millora les condicions de mobilitat dels nuclis de Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca amb un sistema de transport innovador amb l’ús d’eines digitals que permeten optimitzar la prestació del servei i apropar-lo al conjunt de la ciutadania”.

 

A més, segons Rius, “s’afavoreix la intermodalitat, amb uns mitjans ajustats a la demanda existent”.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que la seva posada en marxa “és una aposta pel medi ambient, ja que fa més efectiu el servei i el converteix en una alternativa eficaç al transport privat”. Alba ha subratllat la col·laboració de les diferents administracions “per fer accions en benefici de la ciutadania”.

 

L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, ha afirmat que el nou servei “suposa una millora molt important per a Can Sunyer i Valldaina” i ha assenyalat que “ara el bus ja no tindrà una ruta fixa, el que ha permès que hagi moltes més parades” i això facilita que més gent pugui agafar el servei a prop de casa.

 

El servei a la demanda funcionarà de dilluns a divendres feiners de 7.30 h a 13.00 h al matí i de 16.45 h a 19.15h a la tarda, excepte el mes d’agost. Per utilitzar-lo, cal fer una reserva a través d’una aplicació mòbil Clic.cat i indicar la parada d’origen i la de destinació de la línia que es vol utilitzar. Aquesta aplicació es pot descarregar des d’App Store o Play Store. També es pot fer la sol·licitud trucant al telèfon 93 632 51 33.

 

Aquest nou servei, que suposa la transformació del servei regular existent fins ara, és prestat per l’empresa concessionària Soler i Sauret, SA, forma part del sistema integrat de l’ATM de Barcelona. Els vehicles estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda.