NOTÍCIES

Entra en vigor la nova Llei de Trànsit i Seguretat Viària

Modificacions en l’ús del patinet elèctric
dilluns 21 de març del 2022, Sant Andreu de la Barca
Entra en vigor la nova Llei de Trànsit i Seguretat Viària

El patinet elèctric s’ha convertit en un sistema de transport alternatiu i cada cop són més les persones que el fan servir per desplaçar-se per la ciutat per anar a treballar, a comprar o a estudiar. Amb la finalitat de garantir la convivència entre els conductors d’aquests sistema de transport i la resta d’usuaris del transport públic, s’ha modificat la Llei de Trànsit, que preveu entre d’altres coses, que els patinets elèctrics no puguin circular per les voreres o els espais de vianants i obliga als seus conductors a dur casc.

 

Aquesta darrera era, fins ara, una recomanació. La modificació de la llei també incrementa la seguretat dels ciclistes fent obligatori, a les vies on hi hagi més d’un carril per sentit, canviar per complet de carril quan s’avanci un ciclista o ciclomotor. A més, s’augmenta de 4 a 6 els punts que es perden quan s’avança posant en perill a ciclistes sense deixar la separació mínima obligatòria de 1,5 metres. També es prohibeix aturar-se o estacionar en el carril bici o a les vies ciclables.

 

Consulta les noves modificacions en el següent enllaç: https://www.dgt.es/muevete-con-seguridad/conoce-las-normas-de-trafico/nuevas-leyes/