NOTÍCIES

Es posa en marxa el Pla Sant Andreu Millora per resoldre els problemes a la via pública

La neteja, el manteniment i el civisme són els tres eixos del pla
dimarts 17 de octubre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Es posa en marxa el Pla Sant Andreu Millora per resoldre els problemes a la via pública

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa el pla SANT ANDREU MILLORA, una remodelació dels serveis municipals per resoldre els problemes a la via pública com la neteja o el manteniment dels espais.

 

Segons l'alcalde de la ciutat, Marc Giribet, amb aquest pla el govern municipal posa "fil a l’agulla amb un problema històric a Sant Andreu de la Barca: la via pública".

 

Un pla transversal

 

NETEJA I MANTENIMENT

  • La Brigada Municipal crea dos equips d’intervenció, un equip dedicat al paviment i un segon equip que es dedicarà al mobiliari urbà i parcs infantils i es focalitzarà en bancs, tanques, papereres, baranes...

  • Es crea un equip de neteja d’aigua no potable a pressió que netejarà al voltant de 7 ubicacions de contenidors cada dia. Aquesta acció permetrà eliminar diàriament les taques, les acumulacions d’orins o excrements d’ocells, entre altres.
  • Es potencia el servei d’escombrat de les cunetes d’entrada al municipi amb màquina i shi afegeix una persona més que treballarà amb una bufadora per complementar el servei. 
  • Campanya 'Cap escocell sense arbre': es replantaran arbres per omplir els 80 escocells buits que s’han detectat en una primera fase. 
  • Es farà una neteja i poda dels arbres que estan secs en la seva totalitat o parcialment.

 

CIVISME

  • S’informarà a les entitats, associacions i col·lectius de la ciutat que està prohibit enganxar cartells informatius a les façanes d’edificis públics o privats tal com marca l’ordenança de Convivència Ciutadana i d’Ús de la Via Pública en el seu article 24.
  • Espais d’Expressió Ciutadana: S'habilitaran 15 punts de la ciutat per continuar oferint a les entitats, associacions i altres col·lectius la difusió i cartelleria de les seves activitats, esdeveniments o comunciacions. Les ubicacions han estat escollides en un treball conjunt amb les associacions de veïns, d’aquesta manera s’ordena i organitza els espais de difusió, el que provocarà un estalvi en paper i tinta d’unes 6.000 còpies anuals.

  • Campanya informativa als comerços i indústries per millorar el reciclatge: els comerços i la indústria de la ciutat també seran objecte d’una campanya pedagògica i de conscienciació per millorar el reciclatge del paper i el cartró. Se’ls entregaran diferents materials i rebran visites informatives per part dels agents cívics. A aquesta acció del Pla Sant Andreu Millora també es fomentaran sessions informatives organitzades per eixos comercials i adreçades als comerços.

  • WhatsApp “Hola Sant Andreu”: la ciutadania pot informar d’incidències a la via pública relacionades amb la neteja, mobles i trastos vells fora de lloc, desbordament de contenidors, desperfectes als carrers, estat del mobiliari urbà, etc. Els agents cívics també es convertiran en els ulls de l’Ajuntament i es passejaran per la ciutat recollint aquestes incidències.

  • Policia Local de paisà per multar les infraccions: la Policia Local vigilarà, de manera més estricta, les actituds que malmeten l’estat de manteniment i de neteja de la ciutat, aplicant les infraccions que determinen les ordenances municipals de Civisme i Convivència.