NOTÍCIES

Es posen en marxa els Espais d'Expressió Ciutadana

divendres 24 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
Es posen en marxa els Espais d'Expressió Ciutadana

Aquesta setmana s'han instal·lat i posat en marxa els Espais d'Expressió Ciutadana, una de les accions dins del Pla Sant Andreu Millora per a millorar la cartelleria. En total, s'han habilitat 15 espais atenent els diferents barris de la ciutat, situats en els punts focals pel que fa a la cartelleria. Es tracten de plafons per poder penjar informació i publicitat de les entitats i l'Ajuntament. 

Javier Romero, regidor de Participació Ciutadana, ha detallat que amb aquesta actuació "es vol netejar i posar ordre a les parets i als fanals de la nostra ciutat. A més, l'Ajuntament vol apostar per a una ciutat més responsable econòmicament i mediambientalment i reduir el volum d'impressions de cartells en paper i l'impacte en la petjada de carboni que suposen". Cada any, pel que fa a les impressions que realitza l'Ajuntament per activitats de tipus associatiu, es realitzaven unes 6.000 còpies.

"Els espais d'expressió ciutadana seran els espais que concentraran tota la informació per part de l'Ajuntament i de les entitats del municipi sobre les activitats que ofereixen. Que aquests punts focalitzin l'atenció i que els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca sàpiguen on dirigir-se per informar-se de les activitats", ha comentat el regidor de Participació Ciutadana.

A partir de la seva instal·lació, s'iniciarà una campanya pedagògica en les entitats socioculturals de Sant Andreu de la Barca per a informar específicament del funcionament d'aquests espais. Javier Romero també ha avançat que "en els pròxims dies s'acabarà de perfilar la retolació per delimitar en quin espai es prioritzarà la informació municipal i en quin espai la informació de les entitats. També s'està estudiant una campanya sancionadora per a aquelles accions que embrutin la ciutat". 

Ubicacions

 1. Barri El Palau. Zona: Plaça Vall Palau
 2. Barri El Palau. Zona: Estació FGC Palau
 3. Barri El Palau. Zona: Plaça Clara Campoamoe
 4. Barri La Plana. Zona: Avinguda Constitució - Carrer Urgell
 5. Barri La Plana. Zona: Avinguda Constitució - Carrer Garraf
 6. Barri El Centre. Zona: Biblioteca Aigüestoses
 7. Barri El Centre. Zona: Plaça Federico Garcia Lorca
 8. Barri El Centre. Zona: Ajuntament
 9. Barri Can Prats. Zona: Poliesportiu l'11
 10. Barri Can Prats. Zona: Carrer Catalunya - Carrer Doctor Fleming
 11. Barri Nucli Antic. Zona: Estació FGC Sant Andreu
 12. Barri Nucli Antic. Zona: Plaça Font de la Roda
 13. Barri Nucli Antic. Zona: Centre de Recursos Associatius
 14. Barri Pla de l'Estació. Zona: Carrer Onze de març - Passeig Rafael Casanova
 15. Barri La Solana. Zona: Avinguda Guatemala - Carrer Sant Felip Neri