NOTÍCIES

Es presenta la 1a Setmana de la Memòria Democràtica de Sant Andreu de la Barca

dimecres 08 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
Es presenta la 1a Setmana de la Memòria Democràtica de Sant Andreu de la Barca

Aquest dissabte és el tret de sortida de la qual serà la 1a edició de la Setmana de la Memòria Democràtica de Sant Andreu de la Barca, que se celebrarà del dissabte 11 de maig al divendres 17 de maig. Una iniciativa en la qual s'hi han programat diferents actes: exposicions, presentacions de llibres, projeccions o teatre. Andreu Mitjans, regidor de cultura, ha detallat que l'objectiu d'aquesta setmana és "no oblidar el que va passar per intentar no tornar-hi. La nostra voluntat és consolidar la Setmana de la Memòria Democràtica al municipi i fer-la cada any amb més exposicions, més projeccions i més activitats".

 

Programació

Dissabte 11 de maig. 19:30 hores. Teatre Núria Espert. 

"Vencedors i vençuts" - Inauguració de l'exposició que mostra els anys del franquisme i com les persones s'adapten a la nova vida.

 

Dissabte 11 de maig. 20:00 hores. Teatre Núria Espert. 

"Guernica"- Recital de poesia i música per donar visibilitat als horrors de la guerra i el bombardeig genocida de Guernica. 

Entrades a www.teatrenuriaespert.cat.

 

Dimarts 14 de maig. 19:00 hores. Teatre Núria Espert. 

"Las niñas de Elna" - Presentació del llibre a càrrec de Marc Solanes, autor i periodista. Explica la història d'unes germanes que recorden haver estat a la Maternitat d'Elna.

 

Dijous 16 de maig. 19:00 hores. Teatre Núria Espert.

"París érem nosaltres" - Presentació del llibre a càrrec d'Andreu Claret, autor i periodista. Narra la vida d'un exiliat que s'ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial.

 

Divendres 17 de maig. 19:00 hores. Teatre Núria Espert.  

"La maleïda guerra" - Projecció del documental en què la gent gran de Sant Andreu de la Barca explica les seves vivències entorn de la guerra civil al nostre poble.