NOTÍCIES

L'Acte Institucional de La Diada Nacional de Catalunya potenciarà la cultura

divendres 08 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
L'Acte Institucional de La Diada Nacional de Catalunya potenciarà la cultura

El proper dilluns 11 de setembre, Sant Andreu de la Barca viurà una Diada Nacional de Catalunya on la cultura serà la gran protagonista amb una doble actuació musical dins l'Acte Institucional. Aquest matí l'alcalde, Marc Giribet, i el regidor de Cultura, Andreu Mitjans, han presentat el cartell de l'Onze de Setembre i els actes que el composen.

 

Com a principals novetats d'enguany, la plaça Onze de Setembre disposarà d'una carpa per donar ombra i descans del sol a prop d'un centenar de persones. A l'Acte Institucional també s'hi afegeixen dues actuacions artístiques. La primera de la violinista Núria Vilella que amb la seva peça donarà inici a l'Acte Institucional amb l'entrega de la senyera a la Policia Local i la posterior hissada. En aquell moment s'interpretarà l'Himne Nacional de Catalunya, seguit de l'ofrena floral de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que anirà acompanyada de les paraules que dirigirà Marc Giribet als assistents. La Peña Sevillista serà la segona novetat perquè obrirà les ofrenes florals de les entitats i institucions del municipi amb l'actuació de Rosario Juárez i Ana Pérez. 

 

L'acte acabarà amb la lectura de poemes que llegirà Laura Sevilla. L'acte estarà presentat per Enric Malet. 

 

El dia anterior, diumenge 10 de setembre, la plaça de l'Església acollirà, a les 22:00, el tradicional rom cremat i actuació d'havaneres amb el grup Sons d'Altamar per acabar, a les 00:00, amb l'Enlairament de la Senyera, cant dels Segadors i el ball de l'Andreu i la Quimeta, així com el pilar dels Castellers de l'Adroc. A l'acte hi col·laboren el Centre Excursionista Pi Tallat, l'Agrupació Cultural Aigüestoses i els Castellers de l'Adroc.