NOTÍCIES

L’Ajuntament ajuda als veïns a gestionar l’ingrés mínim vital

Garanteix un mínim de renda als que es trobin en situació de vulnerabilitat
divendres 03 de juliol del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament ajuda als veïns a gestionar l’ingrés mínim vital

L’Ajuntament ajuda als veïns que ho necessitin a sol·licitar l’ingrés mínim vital, una prestació que es marca com a finalitat prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i manquen de recursos econòmics bàsics per a cobrir les seves necessitats bàsiques.

L’ajut garanteix un nivell mínim de renda als qui es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i persegueix garantir una millora real d'oportunitats d'inclusió social i laboral de les persones beneficiàries.

Quins són els requisits?

  • La prestació s’adreça a persones d'entre 23 i 65 anys, així com a majors de 18 anys amb menors a càrrec seu i a majors de 65 amb menors o persones incapacitades judicialment a càrrec.
  • Per sol·licitar-la cal haver viscut a Espanya almenys tres anys, l'últim de manera ininterrompuda.
  • En el cas de no treballar, cal estar d'alta com a demandant d'ocupació.
  • Per confirmar que es compleixen les condicions, la renda de les persones sol·licitants es comprovarà mitjançant un test de patrimoni.

Puc saber si compleixo les condicions?

Si vols saber si compleixes amb les condicions pots realitzar una simulació: https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

Com se sol·licita?

Les sol·licituds es poden presentar en la seu electrònica de la Seguretat Social, en les seves oficines quan es reobrin o per correu ordinari.

T'ajudem

Truca a l'Ajuntament, a qualsevol d'aquests telèfons, i t'informarem, t'assessorarem i t'ajudarem a fer els tràmits. Telèfons: 93 635 64 00/900151976