NOTÍCIES

L'Ajuntament amplia la seva cartera de serveis per a les persones amb discapacitat

Amb la posada en marxa d'un nou servei de transport adaptat a demanda
dilluns 17 de gener del 2022, Sant Andreu de la Barca
L'Ajuntament amplia la seva cartera de serveis per a les persones amb discapacitat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta amb una àmplia carera de serveis que marquen com a finalitat fomentar l'autonomia de les persones amb discapacitat, com un servei propi del consistori que facilita l'accés de les persones amb discapacitat a la xarxa de serveis socials del territori. L'Ajuntament destina actualment més de 100.000 euros a aquest servei, que està previst que s'ampliï durant 2022 amb el nou transport adaptat a demanda.

 

El nou servei, reservat per a persones amb mobilitat reduïda, facilitarà el seu trasllat per poder assistir a visites mèdiques o d'altres cites del seu interès. Els desplaçaments podran ser a destinacions que es trobin dins de l'àrea metropolitana. 

 

A Sant Andreu de la Barca hi ha actualment 2.218 persones amb un grau de discapacitat, que va des de la física fins a la intel·lectual o auditiva. Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el passat 3 de desembre, l'Ajuntament va il·luminar de color taronja els espais emblemàtics de la ciutat i es va presentar un manifest de suport a aquest col·lectiu. 

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, va destacar que "amb aquestes accions volem donar visibilitat a aquest col·lectiu" i va recordar que "entre tots hem de construir una ciutat més accessible, igualitària i inclusiva". Així, segons Alba, l'Ajuntament també vol expressar el seu reconeixement a les famílies de les persones amb diversitat funcional, així com a les entitats i associacions que treballen per al seu benestar; i reivindicar la seva visibilitat en la societat. 

 

L'Ajuntament disposa també d'un servei de prèstec de diferents eines que faciliten l'autonomia personal per a la vida diària, com ara cadires de rodes, caminadors o un scooter elèctric. 

 

Amb la finalitat que ningú es quedi enrere, amb independència de les seves capacitat, l'Ajuntament reserva 35.000 euros per poder comptar amb un servei de monitors de suport a les activitats d'estiu per a infants amb necessitats especials. 

 

Un altre dels serveis dels que disposa el consistori per a aquest col·lectiu és el conegut "Mulla't", un programa de natació adaptada del que es beneficien enguany 17 persones.