NOTÍCIES

L’Ajuntament aprova un pressupost de 32,5 milions d’euros

Dedica 2,5 milions al capítol d’inversions
divendres 27 de gener del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament aprova un pressupost de 32,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat un pressupost de 32,5 milions d’euros per aquest exercici, el que representa un 1% més que l’anterior.

 

Dels comptes destaquen 2,5 milions d’euros al capítol d’inversions. Aquest any, el consistori gestionarà 10 milions d’euros en inversions, que també es financen amb diners procedents d’altres administracions.

 

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de PSC i Ciudadanos i l’abstenció de Fem Sant Andreu i Podemos.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “aquest és un pressupost de contenció i amb clau d'austeritat, però amb voluntat de mantenir els serveis necessaris a la ciutadania” i ha subratllat que “tot plegat sense incrementar la pressió fiscal en els ciutadans”.

 

Alba ha explicat que “posem recursos per impulsar i modificar planejaments urbanístics que ens donaran els propers anys més riquesa econòmica, més ocupació i més habitatge públic”. També es fa un salt important en la planificació de nous equipaments per la ciutat, que comportaran millors serveis i oportunitats, segons l’alcaldessa.

 

De les actuacions previstes destaca la construcció d’una nova escola bressol, l’ampliació de la biblioteca, les noves dependències per a serveis socials o la inversió en el manteniment de parcs, jardins i carrers.

 

El pressupost inclou una partida de 100.000 euros, que la ciutadania decidirà en què s’inverteixen. També es preveuen accions per eliminar barreres arquitectòniques i fer una ciutat més accessible, la millora del clavegueram, la creació de zones d’ombra i la instal·lació de pictogrames per millorar la comunicació amb persones amb dificultats.

 

L’alcaldessa ha explicat que “és un pressupost confeccionat amb criteris d’austeritat i contenció de la despesa, que garanteix els serveis públics, amb una forta inversió pública en el territori i un impuls a la planificació de com ha de ser el Sant Andreu del futur i que posa en el centre de la política a les persones”.