NOTÍCIES

L’Ajuntament aprova una declaració de suport als treballadors de Nissan

A la ciutat hi treballen directament més de 240 persones
divendres 29 de maig del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament aprova una declaració de suport als treballadors de Nissan

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat avui divendres una declaració institucional de suport als treballadors de l’empresa Nissan, que ahir va anunciar que cessarà la seva activitat a Catalunya.

 

A Sant Andreu de la Barca Nissan té una factoria que ocupa més de 240 persones de manera directa, el 40% de les quals són veïnes de la ciutat.

 

El text aprovat de manera unànime per l’Ajuntament manifesta que “el sector de l’automoció és un motor important de l’economia catalana amb un teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores”.

 

L’Ajuntament insta als governs de la Generalitat i de l’estat a “promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn”.

 

El text reafirma “l’aposta pel foment de polítiques adreçades al manteniment de la indústria a la nostra ciutat, especialment d’aquelles activitats industrials que generen llocs de treball de qualitat” i demana a la direcció de Nissan que es replantegi la decisió i que “cerqui una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores”.

 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’ha reunit aquest matí amb representants de l’empresa, que li han traslladat la decisió irrevocable de l’empresa.