NOTÍCIES

L’Ajuntament aprova una moció de suport a la reforma laboral

Té per objectiu recuperar drets perduts pels treballadors
divendres 04 de febrer del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament aprova una moció de suport a la reforma laboral

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció de suport a la reforma per recuperar drets laborals que les persones treballadores havien perdut.

 

El ple ha aprovat aquesta moció a proposta del grup municipal del PSC.

 

Aquesta és la primera reforma de la llei laboral des de l’aprovada l’any 2012, sota el govern del PP.

 

La moció ha comptat amb els vots a favor de PSC i Podemos i el vot en contra de Fem Sant Andreu i Ciutadans.

 

Entre els principals canvis de la reforma laboral, figura la recuperació de la ultraactivitat dels convenis col·lecius, per a la pròrroga automàtica a la seva finalització fins que siguin substituïts per d’altres de nous; o la prevalença del conveni sectorial, de manera que el de les empreses de cada àmbit només pugui millorar-lo, però no rebaixar-lo.

 

La reforma entén la relació laboral com a indefinida i, en aquest sentit, implica d’altres modificacions, com ara la reducció del període d’encadenament de contractes. També conté mesures per combatre els contractes en frau de lleu i convertir-los en indefinits, s’acaba amb la figura dels contractes d’obra i servei i es desincentiven els de curta durada.

 

Així mateix, s’apliquen millores dels contractes de formació, per garantir que aquelles persones que facin pràctiques a les empreses vegin garantits els seus drets laborals. A més, l’actual ERTO es transforma en RED, figura amb què el treballador o treballadora podria mantenir la seva activitat a l’empresa, tot adaptant temporalment el seu tipus de jornada i cobrar una prestació social que evitaria que consumís la prestació d’atur. També es restringirien els acomiadament posteriors.