NOTÍCIES

L’Ajuntament cedeix espais a la Generalitat per fer la vacunació de la grip

A la ciutat unes 3.000 persones són susceptibles de vacunar-se
divendres 09 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament cedeix espais a la Generalitat per fer la vacunació de la grip

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha cedit un espai del centre cívic de la Plana a la Generalitat perquè es pugui fer la vacunació de la grip aquest any.

 

L’objectiu és que els pacients no hagin d’anar a vacunar-se al CAP i evitar d’aquesta manera el col·lapse del centre ambulatori i que aquestes persones entrin en contacte amb possibles positius per covid-19.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona resposta a la demanda de la Generalitat de treure la vacunació dels centres d’atenció primària.

 

Previsiblement, segons les darreres dades facilitades per la Generalitat, la campanya de vacunació de la grip començarà la setmana del 15 al 19 d’octubre i aquest any serà atípica perquè tindrà lloc coincidint amb la pandèmia de la covid-19 i estarà marcada per la incertesa que hi ha entorn al comportament del coronavirus.

 

Per aquest motiu la vacunació de la grip aquest any es farà, per primer cop, fora dels CAP amb la finalitat de separar bé els dos circuits i no barrejar a persones infectades per covid-19 amb d’altres que no ho estan.

 

L’Ajuntament ha cedit ara a la Generalitat el mateix espai que ja va cedir la passada primavera, durant el pitjor moment de la pandèmia, per instal·lar el servei de pediatria.

 

La campanya de vacunació antigripal s’adreça especialment a persones majors de 65 anys o d’altres que tenen un alt risc de complicacions si pateixen grip. A Sant Andreu de la Barca hi ha unes 3.000 persones d’aquestes característiques.